TOSPAMMM17 Mn189769 ben çalıştığım için doğum yaptığımda hastaneden bana kapıt verdiler onu elim sigortaya götürdü 300 TL aldım
hepoyleolurzatenn Canım doğum yardımı parası için aile ve sosyal politikalar il müdürlüğüne gidip dilekçe vermen gerekiyor onlar sana bir kagıt verecekler Sen doldurup onlara veriyorsun bir sonraki ayda hesabına yada ptt ye 300 TL yatırılıyor
hepoyleolurzatenn Mn189769 çalışıyomusun Çalışan anneler alabiliyor diye biliyorum doğum yaptığın hastane bildirimi yapıyor ve eğer kayıtlıysa ibanına değilse ptt yatıyor
civcivannesiii hepoyleolurzatenn Mn189769 Çalışan anneler doğumdan sonra rapor parası alıyor Doğum parası farklı birşey bunu herkes alabiliyor Bide her hastane kendi başvuru yapmıyor
Elifmevahm Mn189769 ev hanimlari da aliyor bi anneye birde babaya yatiyor bir kerelik bende 300aldim ama esim basvurmustu bilemiycem sanirim e devletten halletti bi yere gitmedi ama ptt ye sizin kendiniz gidip almaniz gerek esinize vermiyorlar..
hepoyleolurzatenn civcivannesiii canım doğum yapan anne rapor ücreti hariç iki ödeme alıyor biri emzirme ödemesi biride doğum yardımı ücreti emzirme ödemesi doğum yapan anne çalışıyorsa anneye çalışmıyorsa çalışan babaya ödenir bildirimide hastane yapmak zorundadır sgk ya bildirimden sonra e devlette kayıtlıysa ibanına değilse ptt yatırılır doğum yardımı parası da aile çalışma ve sosyal politikalar il müdürlüğüne dikekçe verilir ve yine ibana yada ptt yatırılır anne çalışmak zorunda değil
civcivannesiii hepoyleolurzatenn canım benim hastane bunu bildirmek zorunda değil 🌼 bunu bildiren hastaneler var evet ama bunu her hastane yapmıyor biz özellikle sorduk bizim hastanemiz yapmıyor kendiniz başvuruyorsunuz denildi ve kendimiz başvurduk
hepoyleolurzatenn civcivannesiii emzirme ödemesi için hastane bildirmeden mantıkende hastane snn doğum yaptığını sisteme girmezse sgk da bunu bilemez ve sen emzirme ödemesi olan 316₺ yi alamazsn buna bireysel başvuru yapılamaz diğer ödeme doğum yardımı için 300₺ alabilmen için hastane yapmaz sen dilekçe verirsin aynı şeyi cevirip cevirip tekrar anlatıyorum sen doğum yardımını almışsın gidip başvurmuşsun emzirme ödemesi için hastane bildirmek zorunda bildirirse alırsın yıllarca bu işi yaptım 🤦🏼♀️
civcivannesiii hepoyleolurzatenn dönüp dönüp aynı şeyi bende söylüyorum ama anlamıyorsunuz ikisi içinde biz başvuru yaptık ne yaptığımızı bizden iyi mi bileceksiniz