Esraalminaozturk Kızlar bebeğim 4 ayına girecek inşallah ben yavaş yavaş biseyler vermeye başladım valla kim ne derse desin dinlemedim aranızda erken başlayanlar var mı benim gibi eğer varsa akıl verir misiniz ne verebilirim diye
Hafsahuma6-1 Esraalminaozturk benimde bebeğim 4 aylık oldu bugün bende yavaş yavaş tattırıyorum çnkü bebeğim kaşık görünce heyecanlanıyordu doymadığını hissediyorum ve başladım 😃
Elika00 Esraalminaozturk asla yadırgadığım için değil merak ediyorum neden başladığınızı. Hayatı boyunca ek gıda yiyecek zaten anne sütünü ne kadar çok alsa o kadar iyi değil mi sizce ? Benim bebeğimde 4 aylık ta o yüzden sormak istedim. Ben hala su bile vermiyorum su yerine bir damla da olsa anne sütü alması daha iyidir diye düşünüyorum
DemetF Esraalminaozturk su yada baska bisey verilmemeli 4 ay cok kucuk bagirsaklar 2 yasina kadar gelismeye devam ediyor ve bebege verdigim hersey icin o bagirsaklar daha fazla calismak sindirmek zorunda bize vermisler ne buldularsa evet ama suan bi cok insan mide bagirsak sorunu yasiyor sizin bileceginiz sey biz 5 ay 7 gunluguz hala anne sutuyle besliyorum yedirmek icin can atsamda beklicem
1234___ Benim bebeğim alerjik bir bebek olduğu için doktor tavsiyesiyle dördüncü ayda başladık ilk başta havuç kabak elma gibi şeylerle başladım
Esraalminaozturk 1234___ nasıl verdin kuzum biraz örnekle anlatır mısın benim ilk bebeğim olduğu için pek bilgim yokta
Gerekyok Elika00 su verince bebeğin karnı doymuyor verebilirsiniz havalar ısındı kaşıkla biraz verin bence suyun yerine geçmez süt ikisinin yeri ayrı ek gıda için çok erken fikrine bende katılıyorum
Esraalminaozturk Elika00 benim sütüm hiç gelmedi malesef doğduğundan beri mamayla besledim doktorumuz yavaş yavaş tadimlara başlayabilirsin dedi burada ki arkadaşlara da danışmak istedim :)
Elika00 Gerekyok şöyle söyleyeyim öğlen sütünüzü sağlığınızda ne kadar çok su içerdiğini görebilirsiniz dolapta bekletin sütünüzü 3-4 saat sonra bakın yağlı kısım üste çıkar zaten anne sütünün %90 ı sudur. Yani aslında gerek yok tabi bir kaşıkla da birşey olmaz ama veremiyorum nedense
Hafsahuma6-1 Esraalminaozturk çok veremiyorm 3 gün kuralına uyup yoğurt verdim sonra meyveleri(armut elma ) haşlayıp ezdim veya cam rende ile rendeledim muzu da sütüm ile eziyorm hepsini bi anda vermyorm sadece ilk 3 gün çay kaşığı ile tek sefer verdim şimdi ise çay Kaşığı ile sabah öğle ve akşam o günkü duruma göre veriyorum
1234___ Esraalminaozturk sebze haşlamaları ile başladım 3 gün kuralıyla,havuç sonra mevsime uygun diğer sebzeler ilk tadimdan 10 gün sonra meyvelerinde eklemiştim 1 gibi tadım yapıp biraz sonra meyve emziği ile meyve verdim o şekilde