MyDarlingSon Bebeğinizin yatagı nasil yani sormak istediğim aslında bebeğinizi nasıl yatırıyorsunuz yatagının ıcınde ne var bende reflü yatago var ama bebeğim kayıyor altına biseyler koydum ama yine kayıyor siz nasıl yaturıyorsunhz bebeğim 2 ay 1 haftalık
Denizfdn MyDarlingSon 5 ay yattı yatağında sonra yer yatağını çok seviyor yani düz yatağı yumuşak yatağı çok seviyor kızım o yüzden beşiğini. İçinde yatak üstüne yumuşak elyaf Yorgan çarşaf serip yatirirdim
Sontvbukucu MyDarlingSon bebeginizin sağlığı için en az ilk 3 ay reflu yataginda sonra da sert duz bir zeminde uyumali. Yumusak zemin omurga gelisimini olumsuz etkiler.
Tospiktospikcanimarkadasim MyDarlingSon ilk 3 ay besiginin içinde reflü yatağı vardı sonrasında çok kalın olmayan ince bir tabaka şeklinde koyun yününden döşek yaptırdım yazlı kışlı terleme sıcaklama yapmıyor çok hareket etmiyor o yüzden
_ipekk18 MyDarlingSon anne yanı park yatak var ve kendi yatağı var içinde dogduğundan beri onda yatıyor 5ay 3 günlüğüz
Denizfdn MyDarlingSon düz ve yumuşak yatak olduğunu yazmışım okumadınız galiba beşik içine yatak üstüne elyaf Yorgan sarsaf bu sekilde
Sontvbukucu MyDarlingSon ben kaymasin diye poponun denk geldiği kisima sünger gibi bir parça dikmiştim. Popo orayi aşıp gecemiyordu. Tabii hareketlenince o engeli de aştı. 3 ay reflu yataginda uyudu. :)
MyDarlingSon Sontvbukucu :))) ya birde böyle topalnıyor ayakları sağ tarafa doğru kaydıkca simdi nasıl uyuyor dümdüz mü ben seyden korkuyprm duz aytarsa nefessiz kalırmı diye
Sontvbukucu MyDarlingSon yok zaten dönemiyordu. 5.5 aylikken donmeye basladi. 6 aylikken de birden bire yuz ustu uyumaya. İnanın hazir olduklarinda herseyi kendileri yapıyor ve sok oluyorsunuz. Simdi hep yüzüstü uyuyor yan uyuyor keyfi nasil isterse. Zaten guvenli olan sirt ustunde yatması. Yani hareketsiz donem olan ilk 3 ay ozellikle sirt ustu yatmalı. Kafasını saga sola çevirebilirsiniz. :) hareket edince zaten siz tutamayacaksiniz istedigi gibi uyuyacak
MyDarlingSon Sontvbukucu vucudu düz kafası sağa sola duruyor ama bana hemsıreler dogum yağtığımda sağa sola yatır dedı vucuyla birlikde ama şimdi mesala yan koyuyorm ya bazen kafasıda düz duruyor uyuyor birşey olmaz dimi
Sontvbukucu MyDarlingSon yan yatirirsaniz söyle bisey olabilir Kolunu bacağını hareket ettiriken yer çekimine kapılıp yuz ustu düşebilir. Hafif yan şekilde yatirabilirsiniz illa yan yatsın derseniz arkasına ve karninda destek olsun ki donemesin. Zatem reflu yatağının sağında solunda minder oluyor bunun için.
Tospiktospikcanimarkadasim MyDarlingSon hayır benim oğlum 8.5 aylık oldu hep sırt üstü yatdı ben yan çevirdiğimde bile kendisi düze döndü hala da düz yatar. Kafasının arkası duzlesmisti internetten düz kafa yastığı diye bi yastık getirttik onun sayesinde toparladi kafasının şekli de düzgünlesti öyle bir endişeniz varsa o yastığı kullanabilirsiniz ben çok memnun kaldım
_ipekk18 MyDarlingSon evet düz yatıyor nedenki nasıl yatması lazım 🙄😌 ben hep düz yatar diye biliyorum ama ben yan yatma destek yastığı aldım çok kuruyordu sırt üstü yağsa bile kafası yan di halada sırt üstü yatıyor yeni doğduğunda geceleri yan yatırdım gündüz sırt üstü falan yanında olduğum zaman kusar diye