Nihalalp Merhaba arkadaşlar bebeğim 7ay 10 günlük sabah 9.00 kahvaltı 13.00 çorba 17.00 çorba sonra gece uykusu 19 da ama uyumadiginda da çorba veriyorum ve her uyutmadan önce emer acaba çok mu yanlış mı yapıyorum sizce
HonKiPonKiDoNiNo Nihalalp Neden surekli corba veriyorsunuz ? Meyve, yogurt , sebze pureleri yemiyor mu ?
Zeyno111 Nihalalp Niye sürekli çorba onu anlamadım eğer tadım dönemindeyseniz o ayrı da yardımlar geçip öğünler oluyorsa bence sabah kahvaltı sonra mini bir araöğün olabilir muz avokado gibi meyveden oluşan. Öğlen çorba sonrasında ara öğün ben yoğurt veriyordum. Akşam da kıymalı bir yemek eğer alerjisi yoksa kırmuzı et çok önemli gelişimi için her gün bir ceviz büyüklüğünde kıyma yemesi gerekiyor diyordu doktorum o dönemde mesela 🥰Akşam öğününden sonra ara öğün yapmak istenirse yine bir çeşit meyve ya da kefirden oluşabilir
fadikada Nihalalp neden sürekli çorba veriyorsunuz ? Meyve sebze yoğurt bunlarıda yemesi lazım. Yemiyor mu bunları
BuseBlt Nihalalp bizim doktorumuzun verdiği listede dördüncü haftadan sonra sabah 9 da kahvaltı, çorba, meyve suyu, yoğurt, çorba olarak yazmıştı ikişer saatlik arayla. Tabi ben o şekilde vermiyorum biz erken başladığımız için fazla gibi geliyor bana şuan
Nihalalp HonKiPonKiDoNiNo yok hepsini veriyorum her öğün çorbası ayrı ben öyle sulu blender çorbası nadir yaparım bir öğünde hal kabagi veriyorsan öteki öğünde kıymalı yoğurtlu brokoli veriyorum
Nihalalp Yani 12 de uyur 13 te kalkar o ara çorba veriyorum yatacağı zaman emziriyorum 20 dakika emiyo böyle günde sabah öğle ikindi çok mu acaba
HonKiPonKiDoNiNo Nihalalp Anladim ama her ogunde corba vermeyin, oglen corba iciyorsa ara ogununde haslanmis yada buharda pismis sebze verin catalla ezerek.. Ek gida donemi cocuklar 2 ana ogun ve 2 ara ogun beslenebilirler.. Anne sutu ve formul mama haricinde.
Nihalalp Zeyno111 yok kıyma veriyorum bebeğimin kan değeri bir tık düşük kuzu kıyma sürekli veriyorum artık yogurt veriyorum. Çorba diyorum ama blender değil çatalla eziyorum
Nihalalp fadikada yok çorba tek vermiyorum bir gün çorba verdiysem öğlen ertesi öğün yoğurtla meyve ya da sebze oluyor
Zeyno111 Nihalalp Maksat ezmek değil aslında kıyma diye yazılmamış ondan dedim yoksa çorba da faydalı kemik suyuyla 🥰
Nihalalp Arkadaşlar çorba dedim ama farklı farklı kombinasyonlar bir öğün kabak yoğurt kıyma öteki öğün brokoli kıyma yoğurt
Nihalalp Arkadaşlar verdiklerimin icergine çok takılmayın aciklamadim ama emin olun çok dikkat ediyorum meyve sebze hepsi var sadece öğün sayısı fazlamı sizce takipli doktorumuz yok o yüzden soruyorum
Nihalalp HonKiPonKiDoNiNo onu yapıyorum bir öğün corbaysa öteki öğün öyle ama merakım sayı fazla mı abartıyor muyum çünkü her öğünden 2 saat sonra bide emiyor
Nihalalp HonKiPonKiDoNiNo 7ay için normal mi bu öğün sayısı yani miktar olarakta sebzeye göre değişiyor çorba yaparsam 1 çay bardağı ama sebze yaparsam yarım çay bardağı yiyor
HonKiPonKiDoNiNo Nihalalp Evet normal beslenme , bu sekilde emzirerekde enaz 1 yasina kadar yeterli gelir zaten ona…
Nihalalp Zeyno111 yok öyle algilamadim yanlış anladiysaniz özür dilerim ben sadece merak ettiğim cevabı almak için usteledim yoksa tabiki haklısınız sebzeler pütürlü verilmediği takdirde neler olabileceğini bildiğim için çatalla ezerim hep ben öğün sayısı konusunda yanlışmi yapıyorum onu merak ediyorum ama işte emoji kullanmadığım için yanlış aksettim kendimi
Zeyno111 Nihalalp Olsun anlaştık bir şekilde 🤗Gayet yeterli eğer düzenden bahsediyorsanız sadece ara öğün görmedim dediğim gibi ezerek meyve ve yoğurt eklenebilir sağlıcakla büyüsün 🥰