Yavrukus-20
Kendi hayatımdan örnek vereceğim ama kesinlikle banada dediler sağlıklı doğdu demşyeceğim. Özür dilerim uzun olacak ama için bir nebze rahatlatırım inşallah.
Öncelikle bu testler savunan ve yaptırıl aşı gerektiğini savunan biriyim.
İkinci bebeğim ama dünyaya sağlıklı gelen ilk bebeğim 17 aylık olduk bugün. Benim ilk gebeliğimden beri hem kadın doğumcu hemde perinatoloji doktorum ile ilerledim. Testlerimi her şeyimi düzenli yaptıran bir anneyim.32 haftaya kadar Doktorumda ve hastanemde bir değişikliğe gitmek zorunda kaldık(Doktorumun yurt dışında olması gerektiği bir zaman dilimine geliyordu doğumum) tabi ki ikinci alternatifim yine tanıdığım ve güvendiğim bir doktordu. Her şey burada başlıyor; 32 haftada kontrole gittim ilk defa gittiğim için bu bebekte tanısma olarakta bütün süreci incelemesi lazımdı. Doktorum testleri incelerken bebekte down sendromu riski var demesi ile elimdeki kağıtların yere düşmesi benim basımın dönmesi ile ayakta kala kaldım. Şok bir şekilde eşimle nasıl yanı hocam bu bize kimse söylemedi ilk defa sizden duyuyor derken hocada sok oldu(kaybettiğim bebeğimden tanıyor beni) oda şok oldu tamam sakin olun nasıl paylaşılmadı doktorunuz kim filan dedi.
Hemen perinatoloji doktorumu arayın dedim. Bu bir şeyi hocam benden gizlemezdi dedim. Sakinleşme filan derken hocamın “Cihat Şen” olduğunu öğrenince bir koltuğa yaslandı be aynen şu cümleyi kullandı demek ki bebekte bir şey yok sadece yaştan dolayı risk olduğu için söylememiş dedi. Zaten cihat hoca Türkiye ve dünya perinatoloji başkanı. Bizim hocamız ona güveniyoruz dedi söylemediyse tiksin görmemiştir dedi. Bebeği incelemeye aldık ve gerçekten bebekte bir şey yok.
Öncelikle doktorunuz çok önemli, benim kadın doğumcu ve perinatoloji doktorum bebeğimin sağlıklı olduğunu bildikleri için test olabilir ile ilerlemediler kafamı karıştırmadılar(eğer ki Doktorumda doğum yapsa idim haberim bile olamayacaktı gerek duymamışlar)
Testler olabilir ifade eder. Ancak amiyosentez, kordonsentez filan gibi testler nettir.
Korkmayın önce kalbinizi temiz tutun.
Test ve bebeğin gelişimi, detaylı çok önemli ve tabi doktorunuzun çok iyi olması.
Ben tekrar cihat hocama gittim, ahhh neden kalbin iyileşmişken seni tekrar o psikolojiye sokup berbat bir hamilelik geçirmene sebep olayım ki bir olabilir ile demişti.