Did Biraz pahalı ama alışınca kolay. Kızımda %90 glutensiz besleniyor diyebilirim. Canı şunu çeker bunu çeker diye korkmayın hiç artık her şeyin glutensiz olarak alternatifi var. Karabuğday(çiğ), kinoa, pirinç bunlar kullanabileceğiniz şeyler. Pilav yapabilirsiniz, çorbalara koyabilirsiniz, dolma gibi kullanabilirsiniz. Hem de çok sağlıklı ve yüksek vitaminli. Çocuğunuz için bakliyat makarnaları alabilirsiniz. Benim favori markam Talya foods. Ben marketlerdeki glutensiz unları kullanmıyorum. Onlar glutensiz ama sağlıksızda. Talya foodsun karabuğday ununu kullanıyorum genelde un kullanılacak yerlere. Alternatif olarak wefood markasının kinoa ununu, keklere kurabiyelere badem ununu karıştırarak kullanırım. Glutensiz un toplanmaz poğaça falan yapmak isterseniz karnıyarık otu tozu kullanmalısınız. Instagram’da tarif veren çok güzel sayfalar var mutlaka takip edin. Çocuğunuza atıştırmalık isterseniz Züberin meyveli hurmalı sağlıklı atıştırmalıkları, wefoodun kuru üzümlü yulaflı çikolataları, kiki marka kinoa cipsleri, Dr. Glutenin tahıl topları, Wefoodun hurmalı çikolatalı fındık ezmeli, Humm un muzlu mini küp lokumları, glutensiz fabrikanın karabuğday patlakları, Kaptanın ceviz çiftliğinin glutensiz tarhanası, İstanbul Halk ekmeğin glutensiz ekmekleri (yemeden önnce hafif buharda tutmak gerekiyor dağılmasın diye yumuşacık oluyor). Gördüğünüz gibi her şeyin muadili var çocuk olduğu içinde alınca uzun süre gidiyor. Ayrıca devlete başvurarak çölyak parası da alabilirsiniz aylık az bir ücret ama olsun.