Elisssk Merhaba anneler🌺 oğlum 1 yaşında mama kullanıyoruz mama azaltılıp süte başlanabiliyor mu pastörize süt veya 1 yaş devam sütleri gibi fotoğraf ekleyeceğim bilgisi olan yazarda çok sevinirim
incikusunannesi Elisssk merhaba kiz 1 yaşına girdiği günden beri veriyorum sek gunluk süt içine su da karıştırıyorum.
Durucuk21 Elisssk komşuma çocuk doktoru bizde inek sütüyle büyüdük hiçbir şey olmaz zehir değil ya ver demişti ki o 6 aylıktı. Emzirmemişti maddiyatın mama almaya elvermiyordu. Çok içiniz rahat etmiyorsa sulandırın inek sütü biraz ağır gelebiliyor.
Mbebeh Elisssk Devam sütü bildiğim kadarıyla 2 yaşından sonra veriliyor. Sütü şimdiki doktorlar hiç önermiyorlar. Bizde hangisine inanacağımizi şaşırdık valla. İlk çocuğumu büyütürken (13 yaşında) sütün çok önemi vardı. Şimdi zehir diyolar
Aslihan21 Elisssk bende bilmiyorum mama kullanıyorum kimisi basbas bağırırıyor mama vermeyin kimisi diyor kemik gelişiminde boy uzamasında çok faydalı kafam karıştı
Elisssk Badehandeyldz inek sütü dokunur diyorlar herhangibi bir şey oldu mu sizde bende ona başlamaya korkuyorum o yüzden pastörize daha mı iyi olur acava bilemedim bide geçen markette bunu görünce bi sormak istedim
Tinymom Elisssk bizde inek sütüyle büyüdük evet ama mesela benim bağırsak problemleri hazımsızlık yaşıyorum sürekli hala bile süt içince hazımsızlık yaşıyorum 😑
Cloudsmom Elisssk inek sütü elden geldikçe vermemeye çalışın. Bağırsaklardaki villüs yapısının arasını açıyor, geçirgenliği arttırıyor. bağışıklık sisteminin zayıflamasına neden oluyor. İnek sütü yerine fermente olmuş hali (kefir,ayran,yoğurt) çok sağlıklı.
muallime53 Instegramda hastalanmayancocuk diye bir sayfa var. Oraya bakmanızı öneririm. Sütun zararlarını bilimsel kaynakları söyleyerek açıklıyor. Benim kızım 14 aylık ben vermedim vermeyide düşünmüyorum
Dilaylaa Süre başlarsanız birkaç ay sonra ek gıda konusunda çok sorun yaşarsınız çünkü iştahsızlığın ilk sebebi süt. Demir eksikliğine de sebep olacaktır mutlaka . Süt yerine ayran kefir peynir tüketmesi çok daha sağlıklı olacaktır.