Arel22 Kızlar merhaba sütüm çok az hatta 4 5 saat beklesem bile dolmuyor göğsüm. Bebek emince sadece hafif bir sızıyla bir süt geliyor bebek onu bir iki dakikada emip bitiriyor. Sonra boş boş çekiyor. Mama vermeye çalışıyorum almıyor. Bi fikri olan var mı bu bebek doyuyor mu? Günde 4 5 defa altını değiştiriyorum en az 1 kere bazen günde iki kere kaka yapıyor.
KuzumAlparslan Arel22 altını almanız iyi kilo alması da normalse doyuyordur. Neden sütünüzün yetmediğini düşünüyorsunuz ? Bizim elimizle veya makine ile sağmamızdan daha kuvvetli çekiyor bebekler. Ve bebek emerken göğüsler bi yandan da süt üretiyor uyarı aldığı için, yani sütünüzün bitmesine imkan yok yalnızca uzun süre emince daha az gelmeye başlar . Eğer hemen memeyi bırakıyorsa ayakta gezdirerek iki göğsü birsen sırayla emzirin bence.
bebisimmm1 Arel22 ayrica Anne mutlu ise süt üretimi de devam eder. Sagim yaprak süt kanallarini acabilirsiniz. Su, tahin-pekmez,badem, yesil sebzeler,sogan yesillik, bulgur sütü arttiran seyler. Bebegi memede uzun tutarak süt salgisini arttirmak da mümkün.
Elfelf475 Arel22 doymasa bu kadar bez çıkmaz dolmadığını nasıl anladınız huzursuz mu Ayrıca aç olan havada karada mamayı da yer bence
Yarennnnnaltnbsk Sütünüzün gelmediğini nerden biliyorsunuz ya da ona yetmediğini 😇 çiş ve kaka sayıları bu kadar iyiyken almak istemediği mamayı zorlamayın bence, sürekli ama sürekli süt sağımı yapıp günde 3 lt su tüketerek sütünüzü arttırırsınız ama bebeğiniz ne kadarlık bilmiyorum da bazı bebekler 3 damlayla doyar geri kalan sizin boş boş emiyor dediğiniz anne seni yanımda istiyorum bu yüzden emiyorum denektir bence sütünüzü arttırmaya devam edip mamadan uzaklaşın tabi ki kilo alımı azalırsa mamadan destek almaya devam edersiniz
Arel22 Yarennnnnaltnbsk 3 ay 22 günlük. Şimdiye kadar kilosu iyi geldi ama son bir hafta kilo 50 gr kadar almış. Önceden bir haftada 200 gram falan alıyordu. Süt emince azıcık geliyor fark ediyorum sonra bitiyor gibi hissediyorum
Arel22 KuzumAlparslan çok uğraşıyorum ama sanki azıcık geliyor gibi ilk başta yutkunuyor sonra yutkunma sesi duyamıyorum o yüzden doymaz diye endişeleniyorum
Yarennnnnaltnbsk Arel22 anne göğsünde süt hiiçbir zaman bitmez emerken de prolaktin hormonları uyarılır ve göğüs bu bebek emiyor hemen daha çok üretelim der bebek çektikçe üretim devam eder Çeşme gibi süt hep vardır az miktarda geliyor olabilir bunun için sağım yapın ılık duşta göğüs masajı yapın farkı görüceksiniz birde çok sıcak ve bebekler yoruluyor emerken pes ediyor olabilir
Arel22 Yarennnnnaltnbsk bir çok şey deniyorum solgarın süt arttırıcısını içiyorum malt içecek içiyorum süt indirme masajı yapıyorum. Herkes diyo göğsüm dolu benimki hep yumuşak. 7 8 saat emmezse doluyor anca
Yarennnnnaltnbsk Arel22 sağım yapmadan dünyayı yiyip içseniz inanın boş benim göğsümden sadece bir damla süt geliyordu 2 gün bebeğimi mamayla beslemek zorunda kaldım, sonra sürekli sağım yaptım sütüm arttı hiç öyle haplar içecekler tüketmedim çünkü sadece kilo yapıyordu sizin fikriniz tabi ki ama bence sadece sağım yapıp sütü çoğaltın onlara dünya para boşuna vermeyin, göğüs yumuşaklığı ile de alakalı değil benimde göğsüm yumuşaktı oğlum hep 1 kilo aldı çevreyi de dinlemeyin herkesin göğüs yapısı kendine 🙂
Asiaaaa Arel22 bazı goğusler sert olmaz ama süt olur benim göğsüm yumuşacık ama sütüm bol sertlesmesini beklemeyin sürekli emzirin
haticealtuntas Yarennnnnaltnbsk kaç saat aralıklarla kaç dakika sağım yaptınız bebeğim sağ mememi almıyor sağıyorum ama hep 30 ml çıkıyor max
Asiaaaa Arel22 bebek emerken yutkunama sesi geliyormu birde bebek mutlumu uyuyormu kilo alımı nasıl sürekli ağlıyor uyumuyorsa aç olabilir
Arel22 Elfelf475 iki göğsümü toplam 3 4 dakikada emip bitiriyor sonra boş çekiyor yutkunmadan oradan anlıyorum
Elfelf475 Arel22 psikolojik olarak siz kendinizi yormayın biraz daha rahat olunca mutlu olunca süt de artıyor dünyaları da yeseniz mutsuz olunca asla asla artmıyor ki su anda terbiye de olmaya başlamış olabilir benim göğüslerim 90 dan 80 bedene geri düştü mesela 7,5 aylık 3 aylıktan iki kat fazla emiyor diyebilirim ama emiyor dışardan baksam boş boş göğüslerim yumuşacık acaba sizinki de öyle mi olmustur