Merhaba hanımlar. Bebeğim 4 ay 1 haftalık. Uyku düzeni oluşturmak istiyorum. Gündüz uykuları yarım saati geçmiyor genelde ve ya pusette uyutuyordum ya da emerek uyuyor. Akşamları da bazen 8 buçukta bazen 9-9 buçuk bazen 10-10 buçukta uyuyor. Akşam da emerek uyuyor ve gece çok sık uyanıyor. Bazen meme reddi yapıyor ve öyle zamanda emzirerek de uyutamıyorum puseti de bıraktırmak istiyorum. Bi düzen oluşturmak istiyorum. Önce gündüz uykularını mı düzene sokmalıyım gece uykusunu mu. Beşiği anne yanı karyola şeklinde beşiğine koyup bende yanına uzanıp pat pat pış pış yöntemiyle uyutmak istiyorum ama bu şekilde nasıl olur ? Bugün sabah 6 da kalktı mesela 7 buçukta yattı kucağımda 9 da kalktı. (Sabahları kalktığında emzirdiğimde kucağımda ya da yanımda yatıyor genelde bu arada.) Saat 11 den 13:00 a kadar uyutmaya çalıştım önce beşiğine koyup pat pat pışpış yaptım yarım saat geçti uyumadı bu sefer yatağımın üstüne koydum bende yanına uzandım ninni söyledim ninni açtım gene uyumadı aç mı acaba dedim emzirdim tam uykuya gircekken yatağın üstüne koyup patpat yaptım 5 dakikada 4-5 kez ağladı devam ettim almadım ama sonra aniden ağlayınca kucağıma aldım sakinleştirip geri denedim ama uyutamadım bi saat boyunca. Karnı da tokmuş heralde ki fazlalığını da çıkardı kusarak. En sonunda dayanamayıp geri emzirdim ve o şekilde uyudu. Nasıl yapıcam bilmiyorum uyku düzeni oluşturan anneler uyku eğitimi hakkında bilgi sahibi olanlar yazarsa sevinirim. Gündüz kaç saatte bi uyutmam lazım mesela kaç dakika uğraşmalıyım hangi yöntemle. Uyumayınca bi sonraki uyku saatini mi beklemeliyim. Bi de gece uykusunu düzene sokup rutin oluşturup gündüz yapmayan var mı acaba önce geceyi mi yapmalıyım ikisini bir mi ?