Kubrakya
Şöyle anlatayım ben önce gündüz beslenmesini kestim gündüz unutturması daha kolay oldu tabii başlarda ağladı sızlandı krizler geçirdi, ben yavaş yavaş kestim. Bir zaman sonra baktım 5-6 saat belki de 7 saat meme emmemeye başladı sadece göğüslerimi rahatlatmak için ben emzirdim. Ama bu sefer gece biraz daha fazla kalkmaya başlamıştı. Benim ilaç kullanmam gerekiyordu. Bu yüzden gece beslenmesinde kesmem gerekiyordu. Önce kendim birkaç gün denedim ama uyumadı. Ben de önce dayanamayıp emzirdim çünkü başka sorunlarım da vardı uykusuz kalmaya dayanamıyordum.
Daha sonra mecburen sabır taşı denedim birkaç gün belki de daha fazlaydı ama yine de emiyordu zaten ailemde kalıyordum tekrar gece emzirmesini yavaş yavaş kesmeyi denedim bu sefer annem de yardımcı oldu bu süreçte su, bardaktan süt gibi şeyler vermeyi denedim almadı hatta biberon bile denedim baybay damla aldım işe yaramadı bu sefer annem dizinde sallamaya başladı, tabii yani zorla sallamadık ama teklif ettik hafifce sallandı salla dur yöntemi yaptı. O ağladı tabii sabaha kadar uyanık kaldık ezanlara kadar uyanık kaldık, pışpışlamak veya kendi kendine uyumasını sağlamak imkansızdı akşam bir şekilde memesiz uyumaya alışmıştı ama gece kalkıp hala meme istiyordu herhalde bu ortalama 10 gün sürdü 10 gün ağlamıştır bu şekilde yani kesintisiz ağlama değil ama yarım saatlik bir saatlik ağlamaları oluyordu bazen 15 dakika Ağlıyordu oturuyorduk telefondan bir şeyler izliyordu oyun oynuyorduk hikaye masal anlatıyodum ona sorular soruyodum sonra baktım böyle olacak gibi değil, anneme dedim ki anne gece siz beraber yatın 2-3 gün gece uyanınca beni görmesin yanında dedim ve sadece bir gün annemi uyutmamış birkaç gün daha annemle birlikte yattı 2 gün 3 gün uyanmamış sanırım 4 gündü bir uyanmış K
Kısa bir süre Annem dedi 15-20 dakika uyandı Sonra uyudu dedi daha sonra ben yanında yattım bu sefer dizim aldım alışmasın diye çok hafif sallıyordum salla dur yapıyodum dizim de 15 maksimum 20 dakikaya yatırıp yerine yatırıyordum. Daha sonra sallamayı da unuttu yanına yatıyorum öyle uyuyordu, en sonunda kendi uyumaya alıştı. Memeden kesip kesintisiz uykuya alışması bir ay falan sürmüştür ha uyanırsa rüya görür korkar bu ara bu çıktı, su ister çişi falan olur o şekilde uyanır öyle.