Songena19 Merhabalar kızlar kızıma her peynir ve yoğurt verdiğimde ağzının kenarı böyle oluyor doktor içindeki asitten dedi ama içim rahat etmedi ara verdim bir süre bugün tekrar denedim yine aynı oldu
Nursena0606 Songena19 tek başına döküntü alerji kabul edilmiyor. Bu tür reaksiyonlar normal. Onun dışında huzursuzluk, gaz, kabızlık, vücutta kızarıklık, kıvranan, uyku problemi, ateş, kakada kan veya mukus gibi şikayetlerin de beraber olması gerekir.
Catlover Songena19 merhaba peki bu döküntülerden başka bir şikayeti oluyor mu gaz kıvranma uyku sorunu kakada mukus ishal veya kabızlık. Eğer sadece yüzünde ki o hafif döküntüler var başka bişey yoksa verebilirsiniz zaten alerjide olsa hafif belirti diyerekten vermeye devam edebilirsiniz diyor doktorlar benim kızım alerjik burun kenarı göz çevresi yanak kısımlarında oluyor böyle onun dışında salya yada ek gıda sonrası peçeteyle vs silerken tahrişte olabiliyor nemleniriciyle kontrol altına alabilirsiniz
Songena19 Catlover uyku problemi var bir süredir bazen ishal bazense kakasını tamamını yapamıyor gibi anlayamadım alerji olsa vücudunun diğer yerlerinde de bir belirti olur diye düşünüyorum ama ailecek alerjigiz o yüzden korkuyorum
Catlover Songena19 bebeğiniz kaç aylık . Benim kızım 10 aylık başlarda tüm vücudunda döküntüleri vardır diyet yaptım diyeti 2 ay önce açtık yüzünde hafif döküntüleri ve gaz uyku sorunu devam ediyordu ama buna rağmen testte bir alerji çıkmadığı bağırsak tepkili alerji olup belirtileri (döküntüleri) sadece yüzde hafif olduğu için bütün besinleri açtı doktorum yani alerjide olsa muhtemelen sizede doktor aynı şeyleri söyleyecektir sadece yayılıp artış olursa alerji doktoruyla görüşürsünüz zaten belirtiler hafif olunca testtede bişey çıkmıyor genelde
Minnos34aslan Songena19 bizim de bu şekilde başlamıştı sonra kusmalar eklendi bağırsak alerjisi olduğunu öğrendik 🤷♀️
Nursena0606 Songena19 yine de takipte kalın. Çoğu çocukta normal kabul edilip geçiyor. İnşallah bir şeyi yoktur.
Songena19 Catlover bebeğim 6aylik yeni geçtik ek gıdaya ama ne zaman yoğurt versem aynı oldu inşallah ileriki aylarda farklı belirtiler çıkmaz