Mervedr Aya girmek üzereyiz ama hala baba dede diyo anlamlı olarak. ne zman başlar konuşmaya sizin 18. Aydaki çocuklarınızin kaç kelimesi var
Birceninannesi Mervedr 18. ayda az kelimesi vardı. Şu an 20 aylık olmak üzere. 19 ay civarı inanılmaz bi kelime patlaması yaşadık. Şu an 50den fazla kelimesi var her şeyi tekrar ediyo. Bol bol kaliteli iletişim kurmaya, basit cümlelerle ve kelimeli vurgulayarak, farklı ses tonlarıyla konuşmaya çalışın. Her gün düzenli olarak kitap okumaya da özen gösterin mutlaka artacaktır😊
irva Mervedr 18.ayda yine biraz kelimeleri var ama şuan 19.aya giriyoruz bir anda açıldı hepten çocuk.
irva Minikoglummm Anne gitti baba gitti ikili olarak bunun gibi bir kaç ikili daha var.Kedi,su,mama,dede,anneme nanane der.Havhav,kuş,miyav,pisipisi,gel,git,ver,çiş,kaka,attım,tut,kaşık,top.Şuan aklıma gelenler bunlar.
Mervedr Muhasebeciana anlamlı olarak evet. Köpek görürse oşt diyo tavuk görürse kış doyo dediş, mama bu kadar
Muhasebeciana Mervedr peki doktora goturdunuz mu hic sordunuz mu ? Birde her cocuk kendine özeldir 2 yasina kadar konusmasi beklenir siz iciniz rahat etsin diye doktorunuza bir soru ln isterseniz
Angel_ina21 Her çocuk özeldir eğer bir iki kelime bile söyleyebiliyorsa sorun yoktur açılacaktır.Benim kızım da 19 aylık 100 den fazla kelime biliyor masaallah ama çok cümle kuramıyor su an .Anne geldi anne gitti gibi cümleler var sadece
Demirhanmert Merhaba 20. Aya girmek üzereyiz 19 aylığa yakın 10 a kadar saymayı öğrendi ve rakamları tanıyor , birçok rengi tanıyor ve gösteriyor ve söylüyor, anne demiyor :) baba diye ağlıyor :) çok nadir ikili cümle kuruyor ama şarkı dinlerken bazı yerleri ezbere söylüyor mesela bugün karpuz adam şarkısının burnu uzun lülülü kısmını, bir şarkının beraber sayalım kısmını telaffuz etti . Sar makarayı şarkısını hareketleriyle söylüyor . Yavaş yavaş söylediklerimizi tekrar etmeye başladı . Kedi , köpek mama baybay görüşürüz dayiii dede gibi gibi birçok sözcüğü söylüyor .
kckkz- Mervedr cok kelimesi var saymayı bıraktım :) ikili cümle kuruyodu artık 1 haftadır üçlü söylüyor Mesela dün anne baba gitti dedi bugün anne su bitti dedi maşallah i var 19 . Aya yeni girdik
ZhraCelik Mervedr 18 aylıkken 30 a yakın kelimesi vardı 19 ayda saymayı bıraktım şuan her söylediğimi tekrarlamaaya başladı 20 aylık oldu 1 hafta önce bi kaç gün önce de 2 Li cümlelere başladı baba gel anne gel kuş gel havhav gitti baba gitti ikili olarak bunlatı söylüyor şuan
sarilokumumm Mervedr 17 aylığız 20 kelimemiz var ama cümlemiz yok açılır heralde doktor geçen ay normal demişti ama ben evhamlanıyorum söylediğim herşeyi anlıyor renkleri biliyor ama söyleyemiyor