Kuzeymiram kahvaltilarda sulandırılmış pekmez (bir çay k. Kadar koyuyorum, bir yas altı bir çay k., bir yas üstü bir tatlı k. öneriliyor) akşam ogunlerinde bazen ayran. Kahvaltilarda ıhlamur verdiğim oluyor tadını sade haliyle sevmediği için onu da çok az pekmezle tatlandiriyorum. Ara öğünlerde kayısı, gün kurusu kaynatıp onu yoğurtla ya da mama kıvamında verdiğim zaman o meyveleri kaynattigim suyu ertesi gün kahvaltıda verdiğim oluyor. Yani burda karın sisirmesi, karnı doldurması durumu illa ki olur ama size ve bebeğinize kalmış bır durum. Hangisini onceliyorsunuz yani. Mesela benim bebeğim aylardır kahvaltıda iceceksiz kahvaltı yaptırmam. Kilo alımı iyi demek ki öyle karnını aşırı doldurup da diğer besinleri alamayacak ya da çok az alacak bir duruma yol açmıyor. Ve bebeğim daha kolay yiyor besinleri yani aslında daha severek ve daha fazla miktarda yemesini sağlıyor. Diğer türlü içecek olmadığında yutkunamiyor, ne kadar yutsa da zorlanıyor çocuk çünkü hiç diş de çıkartmadı (10 aylık). Yani bebeğiniz ve siz nasıl mutluysaniz. Tabi bu içecek oranını da az tutmak lazım. Ben e bebekte su minicik suluklar var ya 30 cclik, onlarla veriyorum ne verirsem vereyim su dışında. Bu şekilde bizim deneyimimiz😊🌺