Cmsl1
Rica ederim canım bir yararım oluyorsa ne mutlu bana. bebekden dolayı geç dönüyorum kusuaa bakma.
Aslında tek bir yöntem yok tek bir çeşit bebek yok. Benim oğlum çok hevesliydi. Sofrada ağzımıza bakıyordu zaten bu yüzden ek gıdaya erken geçiş yaptık. Doktora danışarak sizde doktorunuza danışın isterseniz en doğru bilgi kaynağı doktordur.
Ama bana sorarsanız Hevesli değilse aslında blw - püre beraber deneyebilirsiniz.Çocuk yiyeceğini önüne koyup tanımasını sağlarken püre ile de tadını alıp öğrenir.
Evet eline sığacak kadar uzunluk ve en de kesip buharda haşlıyırsunuz. Ama ne çok sert kalacak ne de eliyle tuttuğunda parçalanıp düşecek kadar yumuşak olacak ortası. Bebekler çok sıkı tuttukları için yumuşak olursa çok dağılıyor ve elinde kayboluyor.ağzına götürecek bişi kalmayınca da sinirleniyorlar.
Yeşil fasulye ve bezelye için iyice alışmasını beklerseniz iyi olur. Fasulye telmikli bezelye de yuvarlak ve kabuklu besin olduğu için daha zor besinler daha çok dikkat edilmesi gerekir. Biraz ek gıdaya, damağıyla ezmeye, yutmaya, yutamadığını çıkarmaya alışsın. Ama bilgisini vereyim. Ben fasulyenin kenar terliklerini derin bir şekilde kestim ve parmak halinde buharda haşladım. Eline verdim.( Ha fasulyenin içinde ki tohum fasulyelere de dikkat edin lütfen eğer çok büyükse çıkarın)
3 gün deniyoruz ya ilk gün eline verdim kendi tanıdı oynadı yemeye çalıştı. İkincve üçüncüi gün bir iki tanesini ezdim biraz kıvamlı olsun diye sıcak su ile açtım hem önüne verdim elleriyle tanıdı kendi ağzına aldı hemde yaptığım püreyi verdim.
Bezelyeyi ise yine buharda haşladım zaten bilirsiniz kabuğu hemen belli eder kendini. Kabuklarını soydum. Bunu önüne verdim ama alamadı. çünkü daha kıskanç hareketi yapmıyorelinin hepsiyle de alması zor Bi besin. Neyse ezdim püre olarak verdim Bezelyeyi de öyle yedi.