Kızlar oğlum 22 aylık ve bana çok değişik gelen bazı huyları var şöyle ki;
-ayak tırnaklarını asla kestirmiyor en son bebekken kesmiştim asla uyurken ,uyanıkken elletmiyor bile
-elindeki iki parmağı sürekli birbirinin üzerine koyup kitliyor yani işaret parmağını orta parmağının üzerine koyuyor.
- banyodan nefret ediyor ama suyla oynamayı çok seviyor
- temastan hiç hoşlanmıyor sadece anne babaya biraz tolerans tanıyor
-rutinlerine aşırı bağlı. Akşam 21.30 olunca meme diye başlıyor uyut beni diye öğlen de 12.30 olunca hemen ee -ee diyor.
- mesela parka gidiyoruz,parkta bir çukur gibi yer var her gittiğimizde inatla oraya basıyor bunun gibi takıntıları var.
-bazen yere uzanıp arabalarıyla o şekilde oynuyor tekerin dönmesini izliyor
-asla yorulmak bilmiyor koltuk tepelerinden atlıyor
-dun kolu kanamis ne biz ne kendisi farketmedik
Bazen olduğu yerde dönmeye başlıyor düşene kadar dönüyor
-bazen bir seye çok odaklanıyor bizi umursamadigi oluyor
Şimdi otistik belirtileri diyen çıkabilir ama şunu söyleyeyim 70 ve belki daha üstü kelimesi var
Renkleri biliyor,10 a kadar sayıyor.
Hafızası çok iyi. Annem bu şehri hiç bilmiyor geldiğinde oğlum elinden tutup uzaktaki parka götürmüş annemi.
Bunlar iyi güzel ama ortmaa girince insanlar bu nasıl çocuk diyor. Asla bir saniye durmaz evde dursun diye artık TV açıyorum lavanoya gitmek için odadan çıktığını anlayınca krize giriyor kapıyı yumrukluyor. TV telefon bağımlısı değil. Ben bazen izlesin artık nefes alayım diye veriyorum fayda etmiyor. Kreşe vermeyi düşünüyoruz yaşını doldurmadi diye almıyorlar zaten gözünün önünden ayrılınca kıyameti koparıyor.