Metehanimm Oglum 1 bucuk aylik 5 gundur kaka yapmiyor ne yapmam lazim bilmiyorum kabiz mi oldu diye endiseleniyorum
Nefeshiramm Metehanimm sadece anne sütü alıyorsa 10 güne kadar normal. Bebeğin durumundan anlarsın 5 gündür yapmıyor ama sancısı var mı yok mu
ismihan87 Metehanimm benim kızım şuan 6 aylık o da başlarda öylesi doktorum probiyotik damla önerdi.. bize çok iyi geldi ve bebeklere Özel hakiki soğuk sıkım zeytin yağı asitsiz
EceVeAnil Metehanimm çok geçmiş olsun canım bebekler için zeytinyağ varmış yada normal zeytinyağı ile poposunu uyarın diye yazmışlardi bir postta. Karnına ve ayaklarının altına masaj yap olmazsa zeytinyağı ile. Bir de ben mama kullanıyorum günde 2 kez çay kaşığı ile mamasina zaytinyagi koyuyorum.
Selennnnnn Damlasu23 Nasıl hemen teshiş koydunuz benim çocuğum da 1 aylık ıkınıyor ama kabız değil. 4 gündür de kaka yapmıyor. Yapınca da normal sıvı.
Metehanimm Nefeshiramm anne sütü aliyor sancisi yok gaz damlasini veriyorum ama karni biraz sert bugunde zorlandi yapamadi galiba ☹
Ayse333 EceVeAnil nacizane tavsiyem bebeğiniz daha çok küçük zeytin yağı içirmemeniz onun bağırsaklarıda miğdesiz kaldırmayabilir ayrıca çevremde zeytin yağı içen bebekler hep reflü olmuşlar ben makatına zeytin yağı sürüp parmakla uyarıyorum karnına saat yönün tersinden zeytin yağı ile masaj yapıyorum göbek deliği etrafını
Metehanimm Selennnnnn anne sutumu aliyor tehsis koymadim soruyorum kabizmidir diye ikiniyor ama yapmiyor 5 gun oldu
Damlasu23 Selennnnnn benim kızım da öyle kabız yani her çocuk bir değil sana mı cvp verdim ne dr yani
Selennnnnn Metehanimm Bu yazıyı sizin durumunuzda olan bir anne ye yazmıştım (Canım instagram da ebe.tulinbulur var bir post paylaşmıştı herkes uyguladı ve gerçekten kakasını yapıyorlar sayfasına gir en son gönderinin bi altında ki post göreceksin kovaya su koyup oturtuyorsun suyun içinde kakasını yapıyor yenidoğan dahi ) siz de deneyin bence
Selennnnnn Metehanimm Yok canım sana demedim yorum yazan arkadaşa yazdım direk kabız demiş de. Hem anne sütü hem mama ikiz oldukları için mama da veriyoruz mecbur.
Mariposa Metehanimm surekli karnına masaj yapın , her gün sıcak duş iyi gelir , bacaklarını karnına bastırın , yüz üstü yatırıp masaj yapın . Bu kabizlik olayı çoğunlukla da genetik oluyormus anne babada barsak sorunu varsa bebekte de görülüyor .
Selennnnnn Damlasu23 Cahil kadın her kaka yapamayan kabız mı ??? Allah aşkına her boka atlayıo insanların da moralini bozmayın bilgin varsa ver nedir bu kabız oooo hemen kabız teşhisi hayırdır çocuk doktoru musunuz ?
cicek061 Metehanimm 10 güne kadar normal ama çok zorlaniyorsa kulak çubuğunu zeytinyağına surun poposunu uyarın yapar ama sık sık yapmayın alışkanlık olur