2cocukannesi__ Taktırmak istiyorum ama korkuyorum sizler memnunmusunuz bunun hormonlu hormonsuz ve bakır olan varmış Bakır zmanla çürüme yapıyormuş yav ne zor iş bu kadınlık 🤭
Zuhalhlt 2cocukannesi__ 40 im çıktı hemen taktırdım iyiki de taktirmistim bı sıkıntı olmadı takarken de çok fazla acısı yok 10 dk lik bı iş . Biraz kanama oluyor 1 hafta ama birde adet dönemi yoğun geçiyor o kadar . Eşimle ilişkiye girerken rahat ediyoruz bı korku stres olmadan . Yani taktirin bence düzenli kontrole de gidin baktırın sürekli
deniz_063 2cocukannesi__ hiç duymadım çürümeyi ama adet olduğunda koku bi tuhaf geliyo yani bende öyle oldu sana şöyle söyliyim eğer düşünüyosan taktırmayı direk git taktır benim canım çok tatlı olmasına rağmen 9 ay bekledim salak gibi her ay diken ğstünde yaşadım keşke ilk adetimde taktırsaydım dedim ben istanbulda yaşıyorum bahçelievlerde. güngören haznedarda meltem hastanesi var doğumumuda orda uaptım spiralide orda taktırdım doğumumu yapan doktora🤭 eğer istanbuldaysan yakınsan oraya gitmeni öneririm çok ilgili bi doktor bahar aksünger 5 dk bile sürmüyo inan 3 gün antibiyotik kullandım ağrı kesici kullanmaya bile gerek duymadım 1 hafta sonrada kontrole gittim hiçbir sıkıntı yok emin ol korkuyosan taktırdıktan sonra bunamı korkmuşum diceksin😂😂
Nurellaaaa 2cocukannesi__ doğum sonrası bende düşünüyorum taktıran varsa bilgi versin valla, hangisi iyidir ucuzu pahalısı var mı kızlar bunun
1prenses2prensannesi 2cocukannesi__ valla taktır hemen ben taktırana kadar 4.ye gebe kaldım 10 yıllık taktırmıştım hiçte gebe kalmadım korudu yani
deniz_063 2cocukannesi__ 250 spiral 300 muayene verdim sigortasız. ama gene zam gelmiştir diye düşünüyorum ilk sorduğumuzda 150 demişlerdi bi gittik 250 olmuş anlık değiştiryolar
Yengecanne_ Yukarıda bakır taktırdım adetliyken koku yaptı vs yazan olmuş ama bence alakası yok.Ben bakır taktırdım bir sorun yaşamadım.10 yıllık hem de.iki tane bebeğim var ve bir daha hayırlısı ise istemiyorum.Kocama da asla güvenmediğim için taktırdım.
Biranne2109 1prenses2prensannesi ayıptır sormadı spiral taktırdıktan sonra içine boşalma olsa damı gebelik olmuyo tamamen koruyormu yani
Tugce88me Bende 40 ım çıkınca devlet hastanesinde ücretsiz 10 yıllık taktırdım hiç bi sorun yaşamadım
Mhrbn27krdg Tugce88me NinovaLemi yeni dogum yaptım spiral de taktırdım bence kişiden kişiye degişiuor arkadasım 25 gün yogun kanama yaşamıştı korkarak taktırdım ilk takıldığında hafif kanama oldu ağrı sızı yok şimdilik baya rahatım devlette hormonsuz taktırdım
Zeynepga Tugce88me 40 çıktıktan sonra adeti bekliyoruz değil mi takılması için ? Adetliyken takılıyormuş çünkü benim 32 gün oldu kanamam bitti çünkü
NinovaLemi Biranne2109 hiç bir korunma yöntemi %100 korumuyor spiral dahil. Yine de en etkili yöntemlerden biri. Boşalma olsa bile hamile kalma ihtimaliniz yok denecek kadar az. Ne yazık ki imkansız değil. Bu konu biraz tedbiri alıp takdiri Allah’a bırakmak gibi
Baltenekem Biranne2109 koruyuculuğu %99 ama adetliyken ağır birşey kaldırmaman gerekiyo kendini yormayacaksın yani adetliyken rahim ağzı açık olduğundan kayma ihtimali olabiliyor bu durumda yılda bir kontrole gel diyor doktor bu kadar
1prenses2prensannesi Biranne2109 cnm ben 10 yıllık taktırdım 10 sene boyunca istediğin gibi yaşa hayatı hiçbi şekilde gebe kalmadım sadece 1 ay sonra kontrole git yerine oturmuş mu diye sonra unut onu gitsin başka yöntem kullanmadım ben sadece spiral
Nursena0606 Biranne2109 hiçbir yöntem tamamen korumaz. İçine boşaldığı her korumada gebelik ihtimali vardır. 🙈
Biranne2109 NinovaLemi yok biliyorum zaten %100 olmadığını annem en küçük kardeşimi spiralle kalmıştı 😀
NinovaLemi Biranne2109 benim annem alacak nefesi varsa hiç bir şey engel olmaz derdi 😂 yine de en etkili yöntemlerden biri ben de taktırmak istiyorum ama cesaret edemiyorum açıkçası. Bunun nedeni de çevredekilerin uzun süre ara kanama yaptığını söylemesi. Benim doğum öncesi çok oluyordu 1 hafta anca temiz kalabiliyordum tekrar öyle bir şey yaşamak istemiyorum. Bir de yaz malum ped tahriş ediyor 😢 belki kışa doğru taktırırım hiç bilmiyorum 😂
Biranne2109 NinovaLemi aslında kişiden kişiye değişiyor bence bi akrabamız sırf adetliyken kanaması çok oluyor diye spiral takmış gerçekten çok azalmış kanaması
Nursena0606 NinovaLemi canım ara kanama herkeste olmuyor. Ben de oldu ama günlük ped takıyordum. Zaten her gün her gün değil. Bazen günde birkaç kez. Bazen 10 gün sonra. Leke gibiydi. Yani ilişkiye engel olacak kadar çok değildi.
BabyKayra NinovaLemi Doğumdan önce aşırı adet kanaması olanlar işin hormonlu spiral var canım onu tavsiye ediyo doktor. Adet kanamasını azaltıyo. Ayrıca takılırken hiçbirşey hissetmiyosun merak etme korkulcak bişey asla değil. Hormonlu tavsiye ederim👍🏼😊
Biranne2109 1prenses2prensannesi yaaa ne güzel valla ya benim afetim hep düzensizdir zaten 10 gün 2 hafta geçtiğini bilirim şuanda tüm adet belirtilerm var ama olamıyorum bi türlü geçen ayın 12 sinde olmuştum inşallah olurum ya sonra hemen taktıracam
deniz_063 1prenses2prensannesi ben devlete hamileyken muayeneye gitmiştim okadar kötü muamele gördüm ki bidaha gitmek istemedim
NinovaLemi Biranne2109 çok değişken bir durum ya. Cesaretimi toplasam bende istiyorum. Şuan eşimin şehir dışı projeleri çok olduğu için eve ayda yılda bir geliyor o yüzden acelem yok diye kendimi avutuyorum 😂
gibicibicis 2cocukannesi__ yok canım ne curumesi 4 yıldır bakirla korunuyorum kayma yapmadı curumedi sadece adet günlerim uzadı ve yoğun kanamalı oldu bunun içinde önümüzdeki hafta hormonlu taktircam hangisini taktiracagina doktorla konuşarak karar verebilirsin takılması da çok kısa sürüyor karında az ağrı oluyor taktirmaya değer sonra bilmem kaç yıl rahatsın