Oldugugibibiri Bebeklere zararlı olmasın diye tatsız tuzsuz şeyler veriyoruz ama bu şekilde gitmeyecek sonsuza kadar sonuçta bir noktada tuz, baharat farklı içerikler vermeye başlayınca daha lezzetli gelecek ve yemeye başlayacaklar. Meyve tercih etmesinin nedeni bildiği tek özel lezzet tatlı. Anne sütü de, mama da şekerli ve tatlıdır çünkü meyve gibi. Sofra şekeri vermiyorsunuz sonuçta meyve yemesinde abartmadığı sürece sorun yok.
Sabahları meyveli, yulaftan ya da yulaf unundan kaşık maması yapabilirsiniz. Formül mama ile ya da kendi sütünüzle.
1 yemek kaşığı yulaf unu
1 tatlı kaşığı taneli yulaf
80-90 cc arası formül mama ya da anne sütü
pişirin içine bir parça muz ezin ya da biraz elma armut rendeleyin. Oğlum sevdiği için ben bir de haşlanmış yumurta sarısı ezip ekliyorum bu karışıma.
Akşam için sebzeleri buharda haşlayın. Ocakta biraz kuzu kıyma ile pirinç pişirin, ben yarım diş sarımsak atıyorum suyuna lezzet veriyor. Buharda pişen sebzeleri ezip pirinç-kıyma karışımı ile birleştirin ve 1 çay kaşığı zeytinyağı ekleyin. Et, sarımsak aroması ve zeytinyağı ile lezzeti arttığı için yeme ihtimali yüksek.