ARYAmm11 Mama veya süt konusunu bilemem ama gaz konusunda bizim yaptığımız ve işe yarayanı anlatayım size. Ben kızıma tuvalet iletişimi yapıyorum o yüzden gazı pek fazla olmuyor (ki eğer aktif yaprsanız tuvalet iletişimini hiç gazı olmaz çok kolay çıkartır) ama bazı günler benim de üşengeçliğimden pek tutamıyorum lazımlığa ve şiddetli gaz sancısı oluyor. O zaman da mümkünse sakinken tutuyorum lazımlığa ve dakikalarca bekliyorum tamamen gazını çıkarmasını çünkü gerçekten de dakikalarca çıkarıyor çok birikmiş oluyor çünkü içinde. Eğer sakin değilse ağlıyorsa da mecbur her halukarda tutuyorum çünkü gazını çıkarmayı bitirdikten sonra öyle bir rahatlıyor ki. Ağlaması da duruyor sancısı da geçiyor. Tavsiye ederim kesinlikle. Tuvalet iletişiminin ne olduğunu bu videodan öğrenebilirsiniz
Bu arada tutma pozisyonunuz da bebeğin sırtı size dönük yani yüzü öne bakacak şekilde ve bacaklarını karnına doğru çekerek tutun (yani aslında gaz masajı yaparken nasıl bacaklarını karnına bastırıyoruz onun sırtı size dayalı kucaktaki versiyonu gibi) gazını çıkardığını göreceksiniz İnşallah 😊