g0707 İlk olarak patates ve havuç püresi [ haşlanmış veya buharda ] içine çok az zeytinyağı damlat 3 gün bunu ver günde bir defa, [ 3 gün kuralı bebeğinizin hangi besinlere alerjisi olup olmadığını öğrenmek açısından çok önemlidir.]
Sonra bal kabağı havuç ve zeytinyağı ile haşlayıp püre yapıp verdim 3 gün,
Sonra yeşil kabak patates ve havuç ile haşlayıp verdim 3 gün,
Sonra 3 gün yoğurt verdim,
Sonra 3 gün elma yoğurt ile karıştırıp verdim [ aynı sekilde muz, armut, şeftali ve kayısı da olur, içine çok az zeytinyağı damlat hazmı kolay olması için, yukarda saydığım meyve ve sebzeler 6 aylık bebekler için ]
3 gün iyi pişmiş yumurta sarısı ve peyniri kendi sütüm yada mama ile sıvı kıvama getirip verdim,
Evet bunları yapınca sıkıntı yoksa hiçbir besine alerjimiz yok demektir, sonrasında artık 2 öğün, 3 öğün olarak verebilirsin, şunu unutma her zaman ilk öğün anne sütü veya mama, bebekler ek gıda alsalar bile kemik gelişimi için süte ihtiyaç duyarlar, anne sütü veya mama ana öğündür, ek gıdalar ise ara öğün, sabah ilk uyandığında anne
sütü veya mama, 3 saat sonra kahvaltı, 3 saat sonra yine anne sütü veya mama, 3 saat sonra sebzeli püre içine irmik ve pirinç de konulabilir, sonra tekrar acıktiğında anne sütü veya mama, sonra meyveli yoğurt verebilirsin canım, sana şimdi kahvaltı ve çorba tarifleri atacağım, zaten yukarıda saydığım 3 gün kuralı ile tadımlar bitince 7 aylık olmuş oluyor, internetten 7 aylık bebekler ne tüketebilir diye yazabilirsin..