TOSPAMMM17 Kızlar oğlum 4 aylık alerjik bebek süt alerjisi var doktor ek gıdaya başlattı 3 gün kuralıyla başladık havuç yedi doktor tatlı patates olmasa da olur normal ver dedi verdim pek sevmedi ama yedirdim şimdi elma yicek bugün cam rende aldım onda yaptım ama sadece suyu çıktı bunu da mı haşlama yapmam lazım yemedi sabah denedim nasıl vericem bide şey şimdi böyle sebze ve meyveleri tek tek veriyorum sonra bunları nasıl karıştırıp vercem zaten tek haliyle zor yiyo içine biraz pekmez koysam olur mu bide su içme olayı var biberonla içmiyo şu küçük alıştırma biberonlarından almadım bardakla denedim sevdi şap şap biraz içti bardakla devam edeyim mi yoksa ona bardak veya biberon almam lazım mı Mesela burda irmik diyo pirinç diyo onlar nasıl verilecek
BuseBlt TOSPAMMM17 sebze tadimlara bittikten sonra karışım yapıp irmikle birlikte çorba olarak verebilirsiniz. Bebek irmiği zaten hemen pişiyor. Bende elma verdim bugün. Listede elma suyu yazıyordu zaten rendeledim suyu çıktı zaten suyunu verdim
Deletedmom3544 TOSPAMMM17 ya canım ver hicbisey olmaz meyveymis sebzeymis .havuç elma patates bunları çok çok haşla çatalla veya Blender ile ez sulu olsun katı verme sakın kaşığın ucuyla az az ver .ben ilk başta sebze verdim annecim ödül olarakta meyve var dedim gösterdim diline sürdüm suyu da ben hep bardak kaşık öyle verdim . YouTube var bir sürü video yaz 0 6 ay ek gıda seçenekleri diye herşey var orda ayrıntılı
Aaysenurrrrr TOSPAMMM17 yumurtayi 3 gün kurali ile verin avakodayi ayni şekilde sonra avakoda yumurta pekmez Zeytinyağı bulamac yapip verirsiniz
Aaysenurrrrr TOSPAMMM17 haşlayıp ezin ama bence önce sebzeleri verin meyveye alışırsa sebzeleri sevmeyecektir
TOSPAMMM17 Aaysenurrrrr tamam önce sebzeleri verdim diyelim meyveyi nasıl vercem püre mi yapacam onları da
Aaysenurrrrr TOSPAMMM17 evet haşlayın ezin hepsini tattirin 3 gün kuralı ile. Sonra karışım yaparsınız alerjisi olmayan besinlere mesela havuc patates haslayin avokado ezin bir cay kaşığı zeytinyağı koyun kabz olmamasi icin falan
TOSPAMMM17 Aaysenurrrrr zeytinyağı koydum havuçla patatese meyveleri nasıl vereceğimi şaşırdım İşte bugün elmayı yemedi neyse o zaman önce sebzeler bide şey orda bezelye yeşil fasulye yazıyo onlar nasıl verecem
TOSPAMMM17 Deletedmom3544 kimisi diyo püreye alıştırma diye kimi Diyo sakın pütürlü verme diye elmayı haşlıcam mı meyveleri haşlıyıp mı vercem
Deletedmom3544 TOSPAMMM17 dört aya nasıl pütürlü vericen canım daha erken .bak elma havuz patates kayısı bunları çok çok haşla püre yap pütürlü sakın verme erken daha .elmayı haşla yoğurtla karistir kaşığın ucuyla pekmez çok az ama karistir bunları azar azar ver suyuda içir kaşıkla biberon tutmuyosa su için hiç zorlama ben hep kaşık veya bardakla verdim 20 aylık kızım şimdi bardakla iciyo