Fatmako 3bucuj aylık bebeğim boğaz enfeksiyonu olmuş nasıl oldu anlamadım çok üzgünüm 😥 antibiyotik ve ağrı kesici ateş düşürücğ başlattı doktorumuz. Ama ben bunun nasıl oldugunu merak ediyorum var mı başına gelen
Janss Fatmako Öpülmeden,havadan,hasta ve ya mikrop taşıyan birinin nefesinden , ortam nemsizliğinin ortaya çıkardığı kutuluktan .. Olabilir .
Fatmako Janss evet ne siz kuru bir ortamdayız urfada. Haklısınız. Anne olunca telaş tan bunların hiçbiri aklıma gelmiyor
Janss Fatmako Nem ölçer ve soğuk buhar makinesi tavsiye ederim ☺️ Sıcak buhar bakteri üretimini attırdığı için önerilmiyor . Soğuk buhar gün içinde en fazla 2 saat çalıştırılmalı ve günlük suyu değiştirilmeli . Emiyorsa sık sık 1 damla da olsa emzirin boğazı nemli kalsın .
Fatmako Janss peki buhar için soruyorum evde kapı pencere hep açık. Bu durumda buhar makinesi yine 2 saat mi çalışmalı? Birde klima mecbur kullanıyorum aşırı sıcak bunun için ekstra bir önlem almalı mıyım buhar makinesinden
Janss Fatmako Klima filtrelerini de temizletmek gerekiyor aklınızda olsun . Nem ölçeri klimanın bulunduğu odaya koyarsınız . Duruma göre ayarını yükseltip düşürürsünüz buhar makinesinin 😌
Fatmako Mom090 yok klimayı 2 aydır kullanıyoruz ilk defa enfeksiyon oldu. Birde aşırı düşük derecede değil en düşük 26 yapıyorum dereceyi ve klima karşısında asla değiliz.
Fatmako Janss evet filtresi sık sık yıkıyorum. Nem ölçer var şuan yüzde 35 gösteriyor ama acaba kaç olmalı normalde