thecamellia Melkdmr61 bebe bisküvisi yumurta lor demişti doktorum hepsini her zaman aynı anda vermiyorum
Alyaaselim Melkdmr61 biz daha tadım dönemindeyiz tek bir defa tadım yaptırıyorum 7.ayında öğün eklemeye başlıcam. Doktorumuz 2 ay tadım dönemi ana öğünü yine anne sütü/mama demisti tatması önemli yemesi değil demişti
Helio Ben evde lor peyniri yapıyorum. Yumurta sarısı, lor peyniri ve bir meyveyi ezerek veriyorum. Bugün kayısı verdim mesela.
Helio SeninAnnenBirMelektiYavrm sütü kaynatıyorum. Fokurdamaya başladığında içine limon sıkıp karıştırıyorum. Altını kısıp 1 dk falan daha kaynatıyorum. Sonra altını kapatıp ılıyınca süzüyorum.
Alyaaselim Helio o dediğiniz süt kesiği olur maalesef biz lor zannediyoruz. Ve süt verilmemesi gerekirken biz süt kesiği vermiş oluyoruz. Lor yapımı daha farklı oluyor bende yeni öğrendim
SeninAnnenBirMelektiYavrm Helio ama o lor olmuyor ki mayalanması lazim. Böyle süt kesiği oluyor bi faydası yok yani. Peynircilerdeki gerçek lor faydalı olan onlar
Deletedmom_71 Helio aynı işlemi yoğurdun kesiği ile yaptığın zaman çökelek olarak degerlendirebilirsin süt kesiği lor olmuyor maalesef canim
Alyaaselim SeninAnnenBirMelektiYavrm canım birlikteanneyiz sayfası var orda gercek lor yapımı tarifi var.
Helio Deletedmom_71 tarifi beyaz fırının sahibinden aldım 🤷🏻♀️ Bebiş de halinden memnun yiyor. Bildiğimiz lor oluyor. Çökelek çok farklı bir şey.