Busrabsr Benim bebegim 8 aylik, 7.ay da basladik ek gidaya. Daha puturlu yiyemiyor. Size şöyle ornek vereyim:
- Bir elma ve bir armutu küçük doğrayıp,üstünü gececek kadar suyla pisiriyorum. Yumusayinca 1 yemek kaşığı irmik koyup hepsini bir yeniden pişirip sicakken kavanozlara bölüp iliyinca dolaba koyuyorum.
- Her sabah yarım avakadoyu 1 çay kasigi hakiki zeytinyaginda catalla ezip icine 1 yumurta sarisi karistirip kahvaltida veriyorum.
- Birinci maddedeki karisimin icine de yumurta sarisi karistirip veriyorum degisiklik olsun diye.
- Migros’da FORA marka tuzsuz zeytin var,çekirdeklerini çıkarıp azicik zeytinyağı ile blend ettim,zeytin ezmesi yaptim. Her öğün azicik veriyorum, hatta bazen ev yapimi yogurdumun icine karistirip verdiğim oluyor.
- Bahsettigim tarifteki bebe bisküvisini genelde sicak su damlatip,ezerek purelere karistiriyorum.
- 2 yemek kaşığı tarhanayi, yarim bardak su ile pişirip yediriyorum,bayiliyor.
7.Kabak,havuç ve patatesi suda haşlayıp yine suyuyla beraber blend ederek tuzsuz corba yaptim.
Evde kendiniz,yogurt, labne, lor yapabilirsiniz. ‘Konusan anne’ Yetisen anne’ bu kanallardan ogrendim ne öğrendiysem 😊 Bir de muz ezip hergun vermeyin,kabızlık yapabiliyor. Hafta 1 veya 2 gün vermenizi öneririm.