BB95 Öncelikle her gaz yapan ürün sizin bebeğinizde gaz yapmayabilir. Bebekten bebeğe değişen bir durum. Zaten gazlı kolik bir bebekse, emme pozisyonunda çok hava yutuyorsa siz su bile içseniz gazına çözüm olamazsınız. Gaz yaptığı söylenen belli başlı besinler var, arkadaşlar da bahsetmiş. Maalesef ki onlar da süt yapıcı besinlerin başında geliyorlar. Kolik bir bebeğim vardı ve yemeğime dikkat etmemin çözüm olmadığını bile bile birçok besini tüketmedim. Zaten kilo verip doğuma gitmişken, doğumdan sonra da giden 10 kilonun üstüne, 2 ayda 28 kilo daha verdim. Kan değerlerim yerlere düştü, sürekli hastalandım. 2. ayın sonunda birden kesildi gaz sıkıntısı. Şuan 6 aylık ama ben hala kendime gelebilmiş değilim. Belli başlı şeylerden ne olur ne olmaz uzak durun. Onun dışında deneme yanılma yöntemiyle yeme düzeninizi oluşturun. Çünkü yediğiniz makarna bile beyaz un içerdiğinden gaz yapıyor kategorisine giriyor. Gaz damlası kullanın. Gaz yapmayan yiyecek yok. Kimi doktor da yemenizle ilgisi yok emzirme pozisyonu ve bebeğin bağırsak ve mide fonksiyonlarının ne kadar geliştiğine bağlı der. Deneyerek ilerleyin, şimdiden kolay gelsin.