Ezgisrerkl İyi geceler güzel anneler, 2 aylık bir bebeğim var ve 5 gündür kakasını yapmıyor. Ikınıyor osuruyor gazınıda çıkarıyor ama kakasını yapmıyor, böyle bir durumla karşılaşan oldu mu aranızda ? Olduysa çözüm yolu ne ?
prensannesi1111 Ezgisrerkl canm bizimde hep oyle olurdu o donemlerde haftada bir yapardi neredeyse bagirsak duzenleyici damla vs kullandm ama cok bi faydasini gormedm anne sutu aliyordu sadece doktor 10 gune kadar normal demisti
Cnsakf Ezgisrerkl 1 haftadan fazla sürerse sorun olabilir ama bi kulak çubuğuna zeytin yağı döküp poposunu uyarabilir biraz yumuşatabilirsiniz. Benim kızım 3 yalında doğduğundan beri kabızlık sorunu var doktorumuz çok zorlanırsa bunu yap demişti ek gıdaya başladıktan sonrada kayısıyı kaynatıp suyunu içirdim öyle yaptı
Onurbunur Ezgisrerkl bende aynı şeyi yaşadım 2 ay 16 günlük 6 gün yapmadı prof doktorla görüştüm mutlaka zeytinyağ içir günde bir kere dedi çok rahatsızsa fitil kullan dedi aynı gün aldım bir taneyi yarım kullan dedi ben çeyrek attım 2 dakika içinde boynuna kadar yaptı ki fitil daha erimemişti başka kullanmadım 6 7 günü doldurmadan kullanma dedi düzenli zeytinyağ içirdim 4 güne bir yapmaya başladı geçen günde iki gün üst üste yaptı dene derim canım fitil uygun fiyatlı ztn
Ezgisrerkl prensannesi1111 Ya aslında 5 gün öncesine kadar iyiydi bir problem yoktu ama 5 gündür yapamıyor, çay kaşığının ucuyla biraz zeytinyağı verdim ama şu şekil, gazını çıkarıyor gazla beraber az bir şey kaka çıkıyor yaptığı bu sadece
Ezgisrerkl Cnsakf Kulak çubuğuyla değilde çay kaşığının ucuyla az bir şey vermiştim dün gece zeytinyağ ama hala yapmadı, gazıyla beraber az bir şey kaka çıkıyor sadece o kadar
Cnsakf Ezgisrerkl normal olabilir bu. Sende gün içinde kayısı üzüm hoşafı rezene çayı iç sütünden geçer bağırsaları yumuşar. Birazcık bebişede zeytin yağı içir 10 günden fazla sürerse yarım fitil at anında yapar
Dmrhnry Merhaba, aynı sorunu ben de yaşadım bebeğimde. Hatta ıkınmaktan göbek deliği çıktı. Çok zorlandığı zamanda fitil yerine maydanoz sapını ben zeytinyağına batırıp poposunun deliğine çok az sokup çıkardım amaç popo içini yağlamak anında fayda etti..bir süre sonra da kendim kuru kayısı ve üzüm ile hoşaf yapıp içtim gün boyu onun da çok faydasını gördüm.
Ezgisrerkl Cnsakf Rezene çayını ilk zamanlar çok içiyordumda son zamanlarda pek içmiyorum, her gün düzenli içerim artık
Sare35_ Ezgisrerkl çok normal lütfen fitil mitil atmayın bebekler sadece bu aylarda süt ile beslendiği için kabızlık diye bir durum yaşanmaz yani böyle bir durum söz konusu değil ne zamanki ek gıdaya geçti ancak o zaman . Sadece süt veya formül mama kullandığı için sıvı şeyi katıya dönüştürmesi zaman alıyor bağırsakların hepsi bu..
MuazzezAslan Benim oğlumda 3 aylık oldu bugün. Sadece anne sütüyle besleniyor. En salı akşamı yaptı kakasını. Bende çok korkuyorum ağlıyorum neredeyse. Tecrübemde yok
Buketikranur Ezgisrerkl 10 güne kadar normal sayıyor doktorlar mama veriyorsanız içine çay kaşığı zeytinyağı katın daha rahat yapıyor doktor demişti bana da
Ezgisrerkl Buketikranur Yok mama vermiyorum sadece emziriyorum ama çay kaşığının ucuyla direk ağzına verdim zeytinyağını
Kar-tanesi Ezgisrerkl 15 güne kadar normal bağırsaklar sütü emiyor yapacak kaka kalmıyor rahat ol. Tabi sadece anne sütü alıyor ise. Sakin çıcukla onla bunla uyarma kendi kendine daha yapamaz hale gelir kendi elinle kabız yaparsın çocuğu. Onda sancı yapan gazdır gaz damlası toparlar onu biraz. Bi süre sabır. 6 aydan sonra düzelir
Ezgisrerkl Kar-tanesi Ya aslında gaz problemimiz yok, gazını çok rahat çıkarıyor çok şükür ama işte birde kakasını yapsa ondan çok ben rahatlayacağım 🤦🏻♀️