TheBaby Mavii0101 Tamamen hurafe zaten. Yalnızsında yapmana gerek yok bence. Hurafelere inanmakta uygulamakta dinen doğru değil. Senin 40′ın çıkıyo. Bebeğin değil.
Neslihan-55 Mavii0101 40 çıkarma da ben herhangi bişey yapmamıştım annemle teyzem bebeğimi yıkadı temiz yeni kiyafet giydirdiler bende duş aldım abdest alıp temiz güzel kıyafet giydim bebeğimi kucağıma aldım o kadar 🥰
tugbac Mavii0101 Kırk kaşık suya Ayet-el kürsi, Felak, Nas, Fatiha, İhlas, Yasin Suresi okutturdum. O suyu bebeğimin banyo suyuna ve kendi suyuma karıştırdım. https://imgyukle.com/i/RwYXjh Bir de böyle bi süsleme yaptım 🥰
Hbk1122 Mavii0101 bebeği yıkamak zor oluyo biraz denemedim hiç kvalidem alt dairemde gün aşırı o yıkar makarna süzgecinden su döktük 40 delikten su dökülsün diye 😅 bencede hurafe seyler de işte..
Mavii0101 Neslihan-55 bana yapmazsan abdestin kabul olmaz dediler ve yalnızım hiç bir bilgim yok bu konuda
tugbac Mavii0101 ben lohusa olduğum için anneme okuttum. Başka bir şey yapmadım ayrıyeten abdestlendim.
Neslihan-55 Mavii0101 evet başka bişey yapmadık bı de kaşıkla 40 kere su koydular hem bebeğimin hemde benim suyuma
tugbac Mavii0101 yani abdestsiz oluyoruz ya ondan okumadım ben. Siz normal abdestlenip,bebeğiniz için okuyup, bebeğinizi o suyla yıkayabilirsiniz 🌺
Ozlem3301 Ben ilk çocuğumda hiç birdey yapmadım sadece yıkadım kendimde abdest alıp yikandim bende inanmıyorum öyle şeylere