Hayalll97 Rota virüsü aşısı hakkında ne düşünüyorsunuz? Yaptırdınız mı, yaptırmadınız mı? Çok eski bir tarihi olan bir aşı değil bizler olmadan büyüdük ama bilemiyorum
48316ELIZAN Hayalll97 Kendim aldim kendim yaptim butun ozel asilari yaptiracagim. Saglik hicbirseye benzemiyor rotavirusunden cocuk kayiplari cok oluyormus Allah korusun en azindan olurlarsa hafif atlatirlar.
Derya2867 Hayalll97 3 ay 10 günlükken olduk aşıdan 3 gün sonra 38 derece ateş yaptı hastanede 2 gün yattık ayı çok küçük diye müşhadede tuttular ikinci dozu 5 aylıkken haziranda olacak
Minegg Hayalll97 2 doz rotarix aşısını oldu iyikide oldu diyorum çünkü seneler evvel yeğenim rota virüsü geçirdi hastanelerde yattı çok kötüydü o yüzden o konuda tecrübem olduğu için oğlumun aşısını yaptırdım. Gerçi oral yolla veriliyor aşı diyoruz ama :) bence yaptirmalisin pahalı ama değer Bu arada ateş yapmadı her bebekte farklı etki eder ben 2. Ay aşılarinda 1. Dozu yapmıştım 2. Ciside 4. Ay asisinda öncesinde zaten calpol veriyordum aşılar yapılmadan önce 4-5 saat arayla da calpol verdim gayet rahatti
bombacimulayim Hayalll97 istisnalar kaideyi bozmaz. Yaptırmayıp ağır atlatanlar daha fazla. Ayrıca bir ihtimal bile olsa neden değerlendirilmesin ki? Yaptırmasam ağır geçirse tüh keşke yaptırsaydım demek istemezdim açıkçası. Biz tedbirimizi alalım gerisi allahtan
Hayalll97 48316ELIZAN peki 2 kez mi alıyoruz yoksa 1. Doz için aldığımızı 2. Dozda da mı kullanıyoruz
48316ELIZAN Hayalll97 2 kere aliniyor 2 ay arayla yapiliyor. Baska bir markanin da varmis sanirim 3 kere yapilan .Zaten igne diyorlar ama igneli bir asi degil agizdan damla gibi damlatiliyor , bebegin kusmayacagi zamanlar da verilmesi oneriliyor herhangi bir yan etkisi de yok.
MeandBaby Derya2867 rotateq mi rotarix mı oldunuz bız bugun 3. Ay 1 gunluk olduk ama zaten en gec bu haftalarda olması gerekıyordu nasıl erken olms kı 3 ay 10 gun
Derya2867 MeandBaby rotarix olduk olduktan 2 gün sonra yüksek ateş nedeniyle 2 gün de hastanede yattık bu ay 17sinde ikinci dozu olacak onun sıkıntısı basıyor beni
MeandBaby Derya2867 pekı ilk ıkı gun nasıldı bebek. Dun bızde rotarıx olduk suana dek bebek normal. Cok gecms olsun cnm
Derya2867 MeandBaby ilk 2 gün normaldi hatta ateşi varken de normaldi ben öperken fark ettim ateşi olduğunu ve daha 3 aylık olduğu için hemen hastaneye uçtuk umarım sizde çıkmaz
Beybimama07 Hayalll97 bende yaptırdım ve gerekli olduğunu düşünüyorum.Ateş vs yapmadı iki dozda da.Hatta menenjit aşısını da yaptırıcam 1 yaşından sonra.Tedbirde fayda var👍🏻🌸