Mutluanne1 Mrb anneler bufun 35. Günümüzü doldurduk ben hamileligimde bütün gerekli olan testlerimi yaptırdım tarama testleri felan hiç birinde sorun çıkmadı çok şükür dun sağlık ocağına aşıya gittim orada hemşire çocuğuma bakıp sanki down sendromu gibi dedi ellerine baktı bebeğimin aaa yok dedi bir skntisi canımı çok sıktı bugun bende doktora götürdüm doktor bana oyle birsey olsa biz anlamazmiyiz gerekeni söylerdik dedi ama ben cok takıntılı bir insanım yinede içim rahat etmiyor.. çok üzgünüm az olan sütüm tamamen gidecek diye korkuyorum
Banunur Mutluanne1 sağlık ocaklarında ki ebeler gerçekten çok tuhaf benimde bebeğimin kafasına büyük dedi insan ister istemez korkuyor doktora götürdüm normal büyük değil dediler sende fazla takma kafana sütün kesilmesin
Hep_mi_uykusuz Mutluanne1 Valla yegenimin kaynanasi saglik ocagi hemsiresi lise bile okumamiş kadin onune geleni hemsire yapiyorlar takma sen icin rahat etmezse bi doktora gotur
Yasemin38 Mutluanne1 ebe salaklık etmiş o ayrı birşey. Sütünü etkileme canım o senin canın herşeyin etkilenir senin hislerinden.
Katya Mutluanne1 avuç içi çizgisinden belli olur canım. Gözleri çekikse öle söylemiştir, bazıları bütün çekik gözleri down sanıyor. Bence sen takma kafana
Dilaylaa Sağlık ocağındaki bazı ebeleri hemşireleri sokaktan tutup oraya götürdüklerini düşünüyorum kimse kusura bakmasın ama 🙄
Mutluanne1 Banunur bildiğiniz psikolojim bozuldu çocuğumun gözleri çekik şiş gibi ama down olduğundan değil yapısı oyle sinirlerim bozuldu
Dilaylaa Mutluanne1 down sendromu olsa çocuk doktoru mutlaka bilir çünkü belirgin bir şey. Boş boş konuşmuş boşuna düşünme birdaha bir yorum yaparsa sen profesör olacakmıştın burada harcanıyorsun de 😒😒😒
Hep_mi_uykusuz Mutluanne1 Oyle tabi kadina kendi oglu bile iğne vurdurtmuyo kadin sanki mizrak atar gibi sapliyo🤦♀️Korona iken bile aman bisey olmaz falan dedi saglikci bir de bu yegenimin ogluna ne yenmemesi gerekiyosa yedirdi icirdi
ftsdmrhn Ya bende parkta bir çocuk gördüm annesiyle muhabbet ettik ,cocuk down sendromluya benziyordu. Ama bunu annesine söylemedim çünkü öyle olsa bahsi geçerdi ve içine kurt düşürmek hadsizlik olurdu, ya da öyleyse bile bunu bir daha söylemenin ne gereği var diyip içime konuştum.oyle bişey olsa doktor en başından bilirdi canım. Bazi bebeklerin gözler çekik oluyo falan hemen bı yakistirma yapiyolar endişe etme
sademinannesi Mutluanne1 bu ebelere hemşirelere falan güvenmeyince laf söyleyince kötü oluyorsun hemen laf yarışına giriyorlar çoğu bişey bilmiyor bildiklerini sanıyor sadece, takılmayın bu kadar doktora götürmüşsünüz zaten doktorlar bakınca hemen anlıyorlar bekletmezlerdi bu zamana kadar zaten sizi söylemek için
felis Mutluanne1 Ay lütfen gönlünü ferah tut. Down sendromu gebelikte çok rahat saptanabilir bir sendrom. Ense kalınlığı, avuç içi çizgisi, dil büyüklüğü, kulak konumu, parmak boğumu, femur uzunluğu vs vs. Rahat ol, bebişine de bol süt olsun. 🥰
expelliarmus Mutluanne1 canım merhaba aynısı benim de basıma geldi yani hatta bana direkt böyle demedi ama bebeğime bakıp babasının mı burnu böyle diye soru sormuştu. Burun kökü biraz basık ve gözleri çekik bebeğimin. Sonra benim içime kurt düştü doktor doktor dolaştım 5 tane farklı doktora gittim lohusa halimle günlerce acaba öyle mi diye ağladım. En son gittiğim doktor gelişimsel pediatrist bu konuda tez yazmış bi hocaydı kesinlikle öyle bi şey yok risk %0 dedi de kendime geldim. Tarama testlerinden kaçmaz kolay kolay dedi ve doğar doğmaz zaten ilk muayenede anlaşılır dedi gevşek kas tonu, avuçların içinde tek çizgi, ayak parmak arası açıklığı, kısa parmaklar gibi gibi bir sürü anormali özellikleri var. Yani çekik göz ya da basık burun her insanda olabilecek özellikler. Çocuk doktoru muayene edip böyle bi şüphe görmediği sürece için rahat olsun . Benim ilk 3 ayım zehir olmustu. Sen yapma bunu çocuğunla güzel vaktini geçir. Gelmiyo o günler geri