Kumsallluysal Kızlar merhaba benim bebeğim 5 aylık ek gıdaya 3 gün kurallı olarak nelerden başladınız
Busranur_65 Kumsallluysal benimde 5 aylık oldu birkaç gün yoğurt verdim yedi keyifle 😊 daha ne vereyim bilmiyorum çok heyecanlıyım 🥰
ikibebedublekahve Kumsallluysal benimki de bugün 5 aylık oldu kontrole götürdük sadece mama içtiği için doktor 2 hafta sonra ek gıdaya başlamamızı önerdi, önce sebzelerle( kabak, havuç, brokoli) yanında karbonhidrat olsun mutlaka dedi (patates, pirinç, yulaf) suda yada buharda haşlayıp çatalla ezip verebilirsin dedi 2. Haftada yoğurt daha sonra meyvelerden (elma, armut, kayısı ) püre yapıp verebilirsin dedi. Başlangıçta ne kadar verebilirim ölçüsü nedir bunun merak ediyorum bende ☺️
Dimitrina_kovaceva Kumsallluysal sırasıyla ev yapımı yoğurt, balkabagı, kabak, tatlı patates, elma , kapya biber, labne, avakado, muz, armut, tuzsuz peynir, yumurta sarısı Sonra zaten artık karışımlara başladık diğerleriyle
bebegim- Busranur_65 benımde 5 aya girecek. 26 sn da doktora kalsa 6 ay sonu diyor ama oğlum aşırı sabırsız neler verebilirim yani su bile vermeyin diyorlar ben vermek istiyorum
Cly01 Busranur_65 yoğurt ne kadar verdiniz benim bebeğimde 5 aylık olacak ilk yoğurt vermek istiyorum
Busranur_65 bebegim- bence doktorlar haklı şimdi 6 aydan sonra ek gıda diyorlar ama bunun sebebi anne sütü alan bebeğin başka hiçbir şeye ihtiyacı yok ♥️ Benim bebeğim doymuyor iştahlı mama vermek istiyorum dedim buna bile izin vermedi doktorumuz hayır boyu kilosu iyi olan bebeğin Mamayada ihtiyacı yok mama tatlı mamadan sonra anne sütü isteği azalır dedi gerçi her doktor farklı konuşur ama bizimki böyle dedi . 🤷🏻♀️ 6. Aya kadar bebeğin yapısı anne sütü yada mamaya hazırdır ama mama ile beslenen bi bebekse ek gıdaya 4. Ayda başlayanlarda var doktor kontrolüyle
Busranur_65 Cly01 mama kaşığı daha istekli geldi yumuşak olduğu için . Mama kaşığı ucuyla verdim sevdi devam ettim toplam 1 yemek kaşığı kadar verdim yedi keyifle versem dahada istiyordu ama 3 gün boyunca devam ettim