Deletedmom_73 Kızlar bebekleriniz 9 aylık aşısını oldu mu? Kızım 9 ay 3 günlük cuma günü grev var dediler aramadilar bugün de aramadilar normal de sağlık ocağımız günün de arar yine mi grevdeler acaba bilginiz var mı?
Lulemom Deletedmom_73 hayır grevde değiller. Bizde bugün olacaz. Geçen gün aradı cuma gelme pazartesi gel dediler. Bi daha aramadılar. Az önce aradım öğlen getirsem olur mu diye olur dedi. Yani çalışıyolar
Herneyse_00 Deletedmom_73 9 aylıkken ne aşısı olacaksınız ki. Bize yaşında gelin demişlerdi 6 aylıkken
bugra_mom3244 Deletedmom_73 evet canım oldu aşıyı yumurtanın beyazı muhabbeti vardı alışı şükür ateş yapmadınama huzursuzluk zirveydi atak heralde o da
zeynepada56 Beni de çağırdılar götürdüm ama aşı yapmadılar 9 ay aşısı kalkmış dediler boy kilo ölçüp geri yolladılar 🤷♀️
Mervenuh zeynepada56 ben ayın 16sinda aşı yaptırıp Kan aldırdım bebeğim için genel olarak kan değerlerine bakilmasini istedim
MucizemAsyam zeynepada56 hangi sehirdesiniz. Bugün de beni aradılar getir yapalım diye ben de tereddüt ettim
hemsire09 Deletedmom_73 9. Ayda normalde aşı yoktu zaten bir anda çıkardılar 9.auda da aşı yapılacak diye kimi hemşire yapmayı uygun gördü kimi yapmadı karışık biraz 9.ay aşısı
Deletedmom_73 hemsire09 6. Ay asisinda hemşire bize demişti 9. Ay aşısı olacak diye ama bilemiyorum neden aramadilar.
hemsire09 Deletedmom_73 12. Ayda yapılıyor zaten o aşı, bi ara Suriyelilerde patlak verince öne çekmişlerdi kimi iki doz yapıyor kimi tek doz bakanlığın yayınladığı genel bir şsy yok yani karışık kuruşuk bi iş bu 9. Ay. 2 yıl sağlık ocağında hemşireydim ordan biliyorum 😊
hemsire09 https://asi.saglik.gov.tr/asi-takvimi2 bakanlığın takviminde evet var 9.ay aşısı ama şöyle ki riskli görülen bölgelerde kızamığın iki doz yapılmasına ilişkin 9 ve 12. Aylar diye bahsediyor. Yani kimi hemşire yapıyor bu aşıyı kimisi yapmıyor kimisinin haberi bile yok 🤣
MucizemAsyam hemsire09 muhtemelen yabancı uyruklu insanların çok olduğu bölgede var asi. Biz çankıridayız sağlık ocağı çağırdı aşı için, goturmedim, biraz tereddüt icindeyim