Kullaniciadimi Merhabalar, 15 aylık kızım var. Ast değeri yüksek, kreatinin değeri düşük çıktı doktorumuzla daha sonuçları konuşmadık ama bu durumu yaşayan varsa lütfen yorum yapabilir mi
Omom Kullaniciadimi kreatinin bebeklerde düşük çıkabiliyor ve bir sorun değil diye biliyorum. Diğer değer de karaciğer enzimi. Ne kadar yüksek ve bebek ne kadarlık ona göre bakar doktorunuz ama muhtemelen bir şey olmaz bir ay sonra tekrar test ister düştü mü diye
Kullaniciadimi Omom sanırım ikisi birbirine bağlı olunca sorun teşkil edebiliyormuş o yüzden endişelendim biraz 🥹 çok teşekkür ederim yorumunuz için
Omom Kullaniciadimi rica ederim korkmayın internette yazanlara bakıp telaşa kapılmayın size en doğru bilgiyi doktor verir☺️
merve5561 Kullaniciadimi benim kızım 3.5 yaşında ast biraz yüksek kreatinin biraz düşük ama dr normal dedi bize bilmiyorum size ne dedi dr değerleri ne bi de
merve5561 Kullaniciadimi bir de internetten bakınca kötü şeyler yazıyor hep ben de çok araştırıyorum ama drlar bakmayın sakın diyorlar
Kullaniciadimi merve5561 alt değerim benim hep yüksekti hamileliğimde 1 2 puan bile yüksek olsa doktorum düşürmemiz gerekiyor diyordu. O yüzden en ufak bi yükseklik önemli demek ki diye düşünüyorum. Yazacağım size doktora gösterdiğimde ☺️
merve5561 Kullaniciadimi Allah Allah ben de iki dr birden götürüyorum canım ikisi de bir hastalık durumunda birkaç puan yükselmez 2-3 katına çıkar bu değerler diyorlar
Kullaniciadimi merve5561 hamileyken benim de en fazla 60 oldu doktorum hep düşürmeye çalıştı. Hatta detaylı ultrasonum zamanıydı perinatolog da aynı şekilde bunu düşürmemiz lazım on gün hiç ilaç kullanma sonra değerine baktır dedi öyle yaptım o zaman düşmüştü o zaman ilaçlardan çıkıyor diyip ayda bir kontrole dönmüştü
Kullaniciadimi merve5561 sizi de endişelendirmek istemem, inşallah bebek ve hamilelik durumu farklıdır. Doktorumdan dönüş alayım size de yazacağım
Saresi Bebek12 yine de kendi doktorunuza sorun çünkü her hastanenin referans değerleri farklı ve kızımın aşırı yüksek ya da düşük değildi