Monaroka Karla sağolun. Uyuzlu olan kişi ile temasla bulaşıyor, aynı havluyu kullanmak, oturduğu yere oturmak hatta tokalaşmak deniyor ama o kadar olduğunu sanmıyorum. Belirtileri de kaşıntı ve lezyonlar
Ates_mami Monaroka geçmiş olsun. 6 ay dolu dolu çektik bu illeti. Artık görünce tanıyorum. Bu uyuz değil. Doktora gitmediniz sanırım. Kendi kendinize o ilaçları yaptınız galiba. O ilaçların en büyük sorunu zaten cildi inanılmaz kurutuyor. Buda kuruluk kaynaklı olmalı. Tavsiyem eczaneye gidin yağ bazlı da olur su bazlı da. İyi bir nemlendirici alin. Exipial hydro alabilirsiniz. 3 gün kendinizi iyice nemlendirin. Bu sürede banyo yaparsanız da cildinize duş jeli vs yapmayın ki daha da kurumasın. Cildiniz çok nem kaybetmiş onu geri yerine koymanız lazım. 3 gün nemlendirin bakın bence geçecek ama geçmezse doktora gidin. Alerjik olmalı. Ama uyuz değil bu eminim
Monaroka Ates_mami excipial lipo var onu kullanıyorum ama mahvetti cildimi sürüyorum sürekli düne göre bugün biraz daha düzeldi ama korkuyorum bu hastalık yeniden gelecek diye. Çok ağır geçirmedik hamd olsun ama ilerlemeden de bitsin istedim. Çok teşekkür ederim
Zeynep-mina12 Monaroka kaşındıkça deri kuruyor ve egzamaya dönüyor yA mutlaka nemlendirin benim bebeğim de egzama olarak kaldı 😞
Yalannndunya Zeynep-mina12 sürekli kullanıyor musunuz krem ve egzema şeklinde kalıntılar varsa resim atabilir misiniz benim bebeğim de de lekeler var.