yesil_ Merhaba artık o kadar kafama takılmaya başladı ki bu durum tavsiyeye ihtiyacım var. Oğlum 20aylikken annem ağır bı beyin ameliyatı oldu memlekete gidip annemin bakımı gelen giden derken çocuğumla ilgilenemedim pek televizyon tabletle oyalamak zorunda kaldım. Tam yaşadığım şehire geldim kendimi çocuğuma adayacagim dedim babamın 4.evre kanser olduğunu öğrendim dünya başıma yıkıldı resmen kendimi tamamen bıraktım ne çocuk ne ev ne eş hicbirseyi gözüm görmedi. Bazı sebeplerden ailemin yanına şuan gidemiyorum aklım onlarda yanlarında bir kız kardeşim var oda herşeye yetişemiyor. Şimdi tamamen cikmaza girdim bir çok kelimesi vardı ama azaldı hala anne demiyor bana ama bütün komutlarımı alıp al ver gel vs komutları söylüyor ama soyledilerimi tekrar etmiyor. Ne yapmam lazım nasıl toparlayabilirim bu durumu
GizeminEdizi yesil_ bol bol oyun oynayın evcilik gibi ,mutfak malzemeleri alın pasta börek dondurma oyuncak kafecilik oynayın,oyuncak telefonla sipariş filan versin ,çok faydası oluyor benim oglum 21 aylıkken tam cümleler kurmaya başladı ben hep oyunlar oynadım.
Sontvbukucu yesil_ cok gecmis olsun. Bebeginizin sosyalleşmeye ihtiyaci var imkanınız varsa ara sıra oyun gruplarına veya kreş e gönderin. Siz de bol bol oyun oynayın kitap okuyun ona ve ekrandan uzak tutun.
Zelzele yesil_ 21 aylik benimkide oyle işaret eder ver gel başka bisi yok her türlü komuta uyar anliyo kendi istediğini işaretle yaptırmaya calisiyo ilgisizlikten oldu sanırım yani konuşsun diye ustune düşmedim hic işaret ettiğini aldim verdim 3 5 gündür ustune düşüyorum suya u demeye başladı, sizde ilgilenin konuşun iyi gelecektir daha anne demedi yani aynıyız
yesil_ GizeminEdizi genellikle puzzle hayvanlar vs oynuyoruz kitap okuyoruz ama bunu denemiştim mutlaka deneyeceğim teşekkürler
dikkatcokacemi yesil_ merhaba benim bebeğimin durumu sizden çık farklı biz özel eğitime başladık ama bu yorumunuz üzerine yazma gereği duydum. Burada bahsettiklerinizi ben de yapıyordum ama pek bir gelişme de kaydedemedim. Özel eğitim öğretmenlerimiz sordu neler yapıyorsunuz falan diye anlattım kitap okuyoruz işte magnet yapıştırıyoruz hayvan sesleri çıkarıyoruz vs diye. Bana dedi ki çok fazla bilişsel seviyede kalmışsınız. Hep bi öğretmen modunda olmuşsunuz. Bunlar zaten kazanılır renkler hayvanlar vs. Onun için şu an önemli olan oyun kurmak. Oyun kurmasına yardım edin, onun sizi taklit etmesini beklemeyin siz onu taklit edin. Temizliği yanında yapın onun eline de bez verin. Birşeyler öğretmekten ziyade eğlenmesini sağlayın dedi. Denedim gerçekten işe yarıyor.
yesil_ Sontvbukucu işin sıkıntılı tarafı eşimin tayin durumu var bu aralarda her an çıkabilir o yüzden oyun grubu olmadı şimdi tamamen düzeni bozulacak ev toplama vs çıkacak hepsi üst üste geldi ama kitap vs sürekli okuyup oyunlar oynuyoruz bütün komutlarımı alıp bana birşeyler anlatmaya çalışıyor ama olmuyor net kelimeleri çok az
Sontvbukucu yesil_ siz devam edin zamanla artar ev durumunuz netleşince de oyun grubu kreş falan bakin. Yine olmazsa o zaman uzmandan destek alırsınız.
yesil_ Zelzele sürekli ilgileniyorum artık sadece birşeyleri eksik yapmış olma hissi var üzerimde umarım biran önce anne dediklerini duyabiliriz
Zelzele yesil_ illa ki oluyo oyle düşünce sokağa falan çıkarmaya başladım mahalle oyun grubu gii zaten birsuru cocuk var , umarım istediğimiz gibi olur hersey
Elisa_mmm Benimde kızım 27 aylık anne demiyor yalnız büyüyoruz ondan mı acaba bende çok takmış durumdayım
yesil_ Elisa_mmm bizde de aynı durum söz konusu çocuğun oyun oynayacağı kimse yok esimleyben varım sadece
yesil_ Gozzde-89 şuan atanma durumumuz var şehir değiştirdiğimizde yarım kalsın istemiyorum gittiğimiz yerde mutlaka götüreceğim
uckizannesi Benim kızımda 20 aylık sadece baba demeye başladı yeni sağlık ocağı bizim burda bir sağlık merkezi var orda psikolog varmış oraya yönlendi ama daha aramadım. Randevu almaya. Benim kardeşleride var 2 tane komşunun kızı hep bizde ama konumuyo kardeşleride çok erken konuşmuştu. Bende şimdi ilk su kelimesi üzerine düştüm ama çıkartmaya başladı sanki ama su istediğinde ağlayıp çekiştiriyo hala bende sürekli su mu istiyorsun su mu içiceksin susadın mı hadi sana o zaman su vereyim gibi diyene kadar 50 tane cümle kuruyorum anca du diyor. Bu şekilde yapılması gerektiğini taaa ben yıllar önce daha çocuk bile olabilirim bir programda doktordan duymuştum ondan beri hep aklımda diğer öocuklarımda bunları yapmama gerek kalmadan çok erken şekilde konuştular ama küçüğü beni yoracak galiba. He birde bir kitap vardı rasimler falan var üzernde bebek kitabı onu çok sevdi sürekli resimleri gösteriyor bende isimlerini söylüyorum birde kartlar var bizde onları da çıkarsam kafası karışır mı acaba bilemedim Rabbim babana şifa versin
yesil_ uckizannesi çok teşekkür ederim amin inşallah. Bende sürekli konuşmaya başladım kimse olmadığı için çevremizde sürekli dışarı çıkarıp çevrede olanları vs anlatiyorum yol boyu her şeyi açıklıyorum inşallah faydası olur bizde de
yesil_ dikkatcokacemi bu şekilde hiç düşünmemiştim gerçekten çok teşekkür ederim birden herşeyi öğrensin isteğinden galiba bu şekil davranmam ama mutlaka dikkat edeceğim söylediklerize önce çocuğumu anlayıp ona göre davranmalıyım