birtatlianneee Babyyy42 faydası olmadığı kesin hiç yedirmedim daha , onun yerine yulaf unu kinoa unu yedirebilirsiniz muhallebi yapacaksanız
emirinannesi3434 Babyyy42 bende veriyorum çok nadirde olsa hiç birşey yemediği günlerde meyveyle onu yiyor
birtatlianneee Minkpndam ben yulaf ununu tarhana tostu yada bebek keki yaparken kullanıyorum muhallebi vermiyorum
Kubra3525 Minkpndam canım 1 tk pirinç unu 1 bardak suyla muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyorum cam rendede elma muz armut hangisi varsa rendeliyorum bi tane de ceviz 1 tatlı kaşıgıda pekmez katıp yediriyorum
BelisMelis411 Babyyy42 ben yedırıyorummama öyle sık sık değil yam bugday unutla karıstırıyorum üzerinede çay kasıgı Keçiboynuzu ozu koyuyorm
Daenerys Babyyy42 hayır bir zararı yok. Benim bebeğim gece ne yerse midesini rahatsız ediyor. O yüzden yatmadan pirinçunu veya keçiboynuzu unu muhallebi yapıp yediriyorum. Diğer irmikli mamaları falan da yaptım hiç biri pirinç unu gibi olmadı. Midesine dokunuyor diğerleri. Meyve falan koymuyorum o da dokunuyor
ozlemikka Babyyy42 sağlıklı olmadığı için vermiyorum, pirinçte arsenik madde(kanserojen) cok fazla birikir, pilav yapicaksam bile bir gun oncesinden suda bekletirim. Haftada bir hatta iki hafta bir yeriz
LadyGugu Babyyy42 Lifli gıda olmadığı için kabız yapma potansiyeli var bu yüzden tercih etmedim ama taze lif açısından zengin bir meyve (elma-armut) ya da kuru kayısı gibi şeylerle karıştırıp verirseniz kabızlık ihtimalini düşürürsünüz.
Melis14 Benim kızım 6 aylıken kilosu zayıf çıkmıştı ebesi ve dr yatmadan iki saat önce pirinç unu irmik muhalebi yap yedir demişti bende elmayı haşlıyorum eziyorum sonra muhalebi yapıyorum içine katıp veriyorum hem kabızda olmuyor
Deletedmom_7 Babyyy42 bebeğime mamayı suyla yapınca içemiyor prematüre bi bebek o yüzden pirinç unuyla yapıyorum kıvamlaştırmak için