zeynep13 Merhaba 4 ay 22 günlük bebeğimin ishal ,kusma ve ateşi vardi tahliller sonucu rota virüsü denildi fakat her hangi bir ilaç verilmedi . Rota virüsü geçirenler nasıl bı süreç izlediniz bebeklerinize, ilaç verdiler mi ?
tosbitanasi zeynep13 Öncelikle geçmiş olsun 🌸 beni oğlum 2 ylikken oldu ishali çok olunca ve beslenmesi düşünce bizi hastaneye yatırdılar 6 gün çok sıvı kaybediyordu çünkü. Hastanede sürekli serum takviyesi yapıldı ve biogai bağırsak düzenleyici damla aldirttilar
Birdunyabircennetannesi zeynep13 geçmiş olsun canım 2 kez atlattık 1 haftada geçti canım zorladi baya ama. Calpol verdim antibiyotik verdiler bize. Bir de ge oral diye bir toz verdiler her kaka yapışında bir çay bardağı verdim sıvı kaybı için o baya iyi geldi bize. Aralıklarla sıvı verin bol bol ama az az sık sık
Hafsaninannesii zeynep13 bizde 6 aylıkken hastenede yatırdılar serum verdiler bol ishal kusma ateş istahsilik 4 gün hastanede yattı sonra düzeldi zinco surup verdiler bağırsakları içinde toz ilaç verdiler
Sedatuna zeynep13 merhaba bizde sağlık ocağımızdaki hemşire yüzünden rota aşısına geç kaldık yaptıramadık sonrasında bebeğim haftasına rota oldu 3 gün hastaneye yattık ölümden döndü çok sıvı kaybetmişti çünkü hastanede serumla sıvı verildi birde projıyotık damla kullandırttı doktorumuza sorduğumda bunun başka tedavisi yok kaybettiği sıvıyı yerine koyabiliriz ancak demişti aşının değerini o zaman bir kez daha anladım öncelikle özel devlet hepsi kesinlikle eksiksiz yapılmalı diye düşünüyorum bağışıklık çok önemli anneler benim yaptığım hataya düşmeyin bebeklerinizin aşılarını günü gününe takip edin 🫶🙏
Pembebeyzmavi Mlkarzu mutlaka yaptırın. Biz 2 ay önce ailecek rota olduk hepimiz perişan olduk hele ben çok zor atlattım. Kızım aşılıydı sadece bir kere hafif ishal çıktı o kadar hiç bişey olmadı
uckizannesi İlacı yokmuş evde kullanmak için zinko şurup ve probiyotik verdiler muz patates yedir dediler sonra geçmeyince. Ve çocuk iyice halsizleşince kumalar artınca hastaneye yatırdılar 10 gün hastanede kaldık bol bol serum verdiler ve de ev yoğurdu getirtmemi istediler en son laktozsuz mama verdiler öyle geçti
Kaderlmc Mlkarzu bence yaptırılması gereken bir aşı burada çok okudum keşke yaptırsaydım diyen çünkü aşısız çocuklar hep hastaneye yatıyor sıvı kaybı çok olduğu için
Esraozgn Mlkarzu kesinlikle yaptirin bnde buyuk ogluma yaptirmadim ve rota oldu 1 hafta surdu o bir haftada ne cektigimi bir ben bilirim keske yaptirsaydim dedm simdi kimi gorsem aman rota asisini yaptir diyorum ihmal edilcek birsey degilmis
Husay Öncelikle çok geçmiş olsun kızım 11 aylık biz daha yeni atlattık doktorumuz bize buhun bi ilacı yok dedi sadece ishal kesmek için bide mide bulantısını kesmek için ilaç verdi ama pek yaramadı işte sürekli çıkarttığı için kendiliğinden iyileşti sıvı kaybımız oldu bir gün yattık hastanede çok şükür iyileştik. Daha sonra eşimle bana bulaştı rotavirüsü 20 gün yaşayabiliyormuş mikrop sirkeyle evini silin tavsiye ederim . Ve bu aşıyı yaptırmadığıma çok pişman oldum mutlaka yapılması gerek