Ai5han
Ai5han merhaba 🤗 oğlum 1 yaş 10 günlük rutunimiz şu şekilde
🌼 Sabah 7-8 uyanış. Oyun, kahvaltı, emzirme, kitap okuma, etkinlik vb şeyler
🌼 1.uyku saat 10-10,30 arası. Saat 11,40 12 ye kadar uyuyor bazen daha kısa da uyuduğu oluyor ama ortalama 1 saat uyuyor. Uyanınca çorba ya da meyve püresi, oyun, aktivite vb şeylerle vakit geçiriyoruz.
🌼 2.uyku saat 15,00 -15,30 arası uyanış 16,30 uyanınca yine emzirme, yemek, oyun oynama felan
🌼Akşam yatış saat 20,30- 21,00 arası
Ben bu şekilde yapıyorum tabi diş çıkarma ve atak dönemlerinde aksamalar oluyor. Bu arada ben destekli uyutuyorum ama her zaman değil bazen emerek uyuyor bazende yatırıyorum yatağına poposuna pış pış yapıyorum bazen de sallayarak uyutuyorum tamamen onun isteğine göre hareket ediyorum yani. Asla ağlatmıyorum uyuturken ya da zorla uyutmuyorum. Uykusu yoksa bile biraz yatak odasında vakit geçiriyorum o zaman otamatikmen uykusu geliyor. Uyku tulumu giyme, perdeleri çekme, banyo yapma, kitap okuma gibi rutinleri uyguluyorum. Tabi banyo her gün olmuyor. Çocuk zaten bir süre sonra bunlara alışıyor. Mesala hadi oğlum perdeleri çekelim uyku vakti felan diyorum zaten 1 yaşında ki bebek her şeyi anlıyor ve tepki veriyor. Ben bu şekilde bir yol izliyorum umarım yardımcı olabilmişimdir🤗 bu ara da ınstagramda @irlandalıanne diye biri var sayfasına bakmanızı tavsiye ederim ❤️