Btlyc bizde biraz teferruatlıdır 40 banyosu sabah kalkarız güzelce mevsim çiçekleri alırız kanbağımın olmadığı birinden hem bebeğim için hemde benim için güzelce abdest alıp 40 kaşık su saymasını ve her defasında besmele çekmesini isterim sonra önce ben girerim güzelce yıkanırım bir kovaya ılık su hazırlarız maşrapa yardımıyla o sudan gusül alırım kendi abdest suyumdan da azcık bebeğe ayrırım ben giyinir bebeğin suyunu hazırlarım içine mevsim çiçekleri (her zaman çiçekler gibi mis koksun diye) temiz çakıl taşı (kaya gibi sağlam olsun diye) para atarım (maddi sıkıntısı olmasın diye) ayna atarım (her zaman göründüğü gibi biri olsun diye) iğne atarım (nazardan beladan korusun diye) kendi alyansımı atarım (onu benim kadar sevecek hayırlı bir eşi olsun diye) birde yıkayacak olan kırkannemiz bebeğe çeyrek getirir onu da suyun içine atar (kısmetli olsun helal rızık kazansın diye) suya bol bol dua olur kırkannemiz ve kendide güzelce abdest alıp gelir besmele ile başlar yıkamaya dualarına devam eder en son gusül aldırır bebeğe sonra yeni alınan kıyafetleri giydirir besler uyutur sonra bizde kırk uçurmaya gideriz.