Minisinannesiii Kızlar oğlum 13 aylık şuan yürümüyo ama hic yerinde de durmuyo çok haraketli gece uyurken bile uyku arasında ayağa kalkabiliyo veya 1 saniye uyandığında hemen oturuyo kendisi de şaşkın uyutmak aşırı derece zor sürekli haraket ettiği için dalamiyo uykuya bazen hırpalayasım geliyo aşırı derecede sinirlerim tepeme çıkıyo ne yapmaliyim doktora götürsem mi gelişimi gayet iyi dediklerimi anlıyo filan ama gece birden otururken görüyorum onu öylece uyumuş veya beşiğin kenarlarindan tutmus ayağa kalkmış uyukluyo başına böyle bisey gelen varmi ne yapmalıyım
Badee1 Minisinannesiii suan kızmı anlattın aynı benımkide 1 yaşına 5 gün kaldı oda yürüyemiyor aşırı hiperektif cok yoruluyorum bu sabah 8 de uyanıp aksam saat 8 de tekrar yattı delirmeğm geliyor vuramıyorumda ona kendimi dövüyorum allahtan kaynanam var ona satıyorum bazen kzı
Mircet Minisinannesiii 21 aylık olucak hala öyle 😂tam bir kurtlu.Elinde bir balon sabahtan akşama kadar koşuyor sadece koşuyor gecede beşikte full dönüyor
Minisinannesiii Badee1 sıka sıka dişlerim ağrıyo artık benimde uykusu iyi ama dalamiyo sürekli kalkmak istiyo reflex gibi bisey oldu artık
Minisinannesiii Dondurmalikahve amcasi öyle dedi kafama takıldı sürekli kanat çırpar gibi ellerini salliyo hic durmadan
Kum-tanem Valla benim bebeğim altı aylık ne bez bağlatıyor ne banyo yaptırıyor nede üstünü giydirtiyor ele avuca sığmıyor üstelik daha zar zor emekliyor sürünüyor ama nasıl bi hareketliliktir bende çözemedim bende dün ses tonumu yükselttim çok üzüldüm özür diledim oda bana güldü ama affettimi bilemedim sizi çok iyi anlıyorum altını bile temizletmiyor çok zorlanıyorum 🥺🥺
Minisinannesiii Kum-tanem alt temizleme isini 2 kişi yapiyoruz eşim kollarını tutuyo ben temizliyorum o halde bile ayaklarıyla itiyo
ftsdmrhn Bu anlattıklarınızi hemen hemen çoğu bebek yapıyor emin olun. Benimkide tam yaşında yürüdü, sabah akşam arkasknda koşmaktan aksama perttt. Onlar hiperaktif değil belki ama bizde hipertansiyon çıkacak o kesin 😄
Seyma-2436 Minisinannesiii Oğlum 7 aylık uykusunda emekliyordu beşikte öyle uykuda(bebekler öğrendiği davranışları uyku arasında yapıp pekiştirebiliyormuş) 9 aylık yürüdü öyle paytak paytak değil bildiğin koştu uyutmak için savaş vermek lazım bir kere uyumamak için zıplayıp bana kafa attı 18 aylıktı bir hafta 10 gün alnım şiş mor gezdim şimdi 20 aylık bu zamana kadar aklına gelebilecek her şeyi yaptı koltuğa cama tırmandı tepemize atladı dolaplara saklandı tırmandı evimin eşyalarını hurdaya çevirdi tvmi kırdı beşikten kaçtı( en alt kademeden sen düşün tırmanmış kollarıyla kendini çekip atladı fark ettik biz uyurken daha 13 14 aylıktı ) arkamı dönmemle evden kaçtı kapıyı açıp vs vs bunları şu yüzden anlatıyorum doktora sordum gayet normal dedi ki bu anlattıklarını her bebek yapıyor zaten
Minisinannesiii Seyma-2436 ya kollarını sürekli kanat çırpar gibi yapiyo herkesin ilgisini çekiyo amcasi hiperaktifmisin sen dedi canım sıkıldı baya
BuzluKahve Minisinannesiii Hiperaktivite tanısı en erken 6 yaş civarında konur ve tedavi edilmesi gereken bir rahatsızlıktır. Şimdiden etiketlemeyin böyle kelimeler kullanarak. Yazdıklarınız da bana normal geldi. 9 aylık yürüdü oğlum. Ve bir daha oturmadı😅
drn5410 Minisinannesiii 12 Ay civarında yürümeye yakın uyku gerilemesi oluyor o süreçte olabilir kimi çocuk yürümeye yakın kimisi yürüyünce yada yürüdükten sonra uykuda gerileme vs sıkıntılar oluyor muhtemelen o süreç içerisinde.. Onun haricinde anlattılalrınızın hepsi bir çok anne yaşıyor evladıyla bizimkisi de düz duvara tırmanan cinsten 22 aylık karnımda bile durmazdı hala öyle 🤭 bende ona ayak uyduruyorum mecbur.. Yani demem o ki sakin kalın kabınızı geniş tutun hoşgörülü davranın daha yolun çok başındasınız (başındayım)… hırpalayasım geliyor sinirlerim tepeme çıkıyor vs bence bunlar normal olmayan düşünceler çocuk gayet normal çocukluğunu yapıyor olması gerektiği gibi 🌼