Lulemom Tıkandım artık cidden. Kabak yemeği, yeşil fasulye, tarhana, diğer çorba türleri, mercimek, mücver bunlar arasında dönüyoruz. Çok yemek yapan birisi değilim ama bebeğime ne yedireceğimi şaşırdım. 9 aylık olacak. Başka ne yedirebilirm
Busemertt Lulemom valla ben artık sallama yapıyorum en az bi sebze bi bakliyat et vs olsun tamam çünkü aklıma hiçbir şey gelmiyo. Misal bugün kabak dolması yaptım bizim yediğimiz yemeklerin ona uygun versiyonunu yapıyorum 😂
sevgii_123 Lulemom baya cesitiniz var bence benimki tarhana çorbası kabak yemeği fasulye yemeği yemiyo mesela 🤦🏻♀️ ilk başlarda tarhana seviyodu artık yemiyo
Lulemom Busemertt ben artık çoğu şeyi bizim yediklerimizden veriyorum. Ona uygun pişiriyorum. Ama sorun şu ki mutfakla aram çok yok bide her gün yemek yapmam. O yüzden ne yapacağımı bilemiyorum
Lulemom TheBaby en başta alıştırmadıysan da olabilir. Ben önceden çatalla çok ezerdim. Şimdi daha az eziyorum. Hiç dişi yok ama çiğnemeyi öğrendi
Lulemom sevgii_123 severek yediği tek yemek tarhana. Diğerlerini biraz zor yediriyorum. Oyunlarla falan.
Arss21 Bende geleyim yaa kahvaltı yaptırmaya çalışıriyorum anca peynir yumurtanın sarısı pekmez yiyor kasar peyniri uzun uzun doğrayıp eline veriyorum ve hep aynı şeyler etrafında dönüp duruyorum bebeğim 9 aylık yemekleri kaşıkla veriyorum yemiyor hep kendisi yemek istiyor alışır mi bilmiyorum
Lulemom Arss21 kendisi yesin sende arkadan destekle. Benimkide çoğu zaman kendisi yemek istiyor. Eline bi parça veriyorum o onla oyalanırken bende yediriyorum.
TheBaby Lulemom Dişleri pek yok 2 üst 2 alt bizimde. Oğlum bu aylarda pilavı ezer yerdi. Kızımın sanki boğaz deliği küçük. Ne versem öğürerek ya zorla yutuyor yada kusuyor. Sizinki kaç aylıkken öğrendi çiğnemeyi
Gryffindor Lulemom Of 8 ay 6 günlük benimki de. Öyle çok tıkanıyorum ki. Zaten severek de yemiyor hiçbir şeyi. Bir tek sabah kahvaltısını severek yiyiyor
Lulemom TheBaby yani ayına çok dikkat etmedim ama ben hep pütürden bi tık fazla verdim. Mesela pilavı ezmem hiç. Nasılsa öyle yoğurda karıştırır veririm. Sabahları omleti minik parçalar halinde veririm kendisi ezerek çiğneyerek yer. Öncesinde 6-7 aylıkken brokoliyi tüm verirdim eline çiğneye çiğneye yerdi. Şimdi mesela kabak yemeği yapıyorum bize. Parçalar büyük diye ona hafif çiğneyebileceği kadar çatalla ezip veriyorum. Bizde hiç diş yok
Lulemom Gocicim balkabağı da sürekli yedirdiklerimden. Onu yazmayı unutmuşum. Ama kuru fasulye nohut falan hiç kendimize de yapmadım. Dediğim gibi mutfakla aram yok hiç. O tarz şeyleri annem yapar biz yeriz 🙊😄
Banu- Lulemom biber dolma, kabak dolma, bezelye, makarnalar, erişte, köfte, taze fasülye, ayına göre bakliyatlar.
birkedibirdorukannesi Lulemom https://t.me/+gd3NEofo_OFkZDA8 Telegram kullanıyorsanı grubumuza katılabilirsiniz buradan bir çok anne ve farklı katılıcımlar var her gün binlerce tarif akıyor🥰