Balim38 Şimdi 3 gün kuralı var. Çay kaşığı, tatlı kaşık, çorba kaşığı peki 4 gündemi aynı şekilde devam ediyoruz Anlamdım ki 🙈 üstelik ilk tadıma ne yapsam karar veremedim 😢
Annesiballisiii Balim38 mesela 3 gün boyunca çorba verdin diyelim alerji birşey olmadı bebekte. 4′üncü gün farklı bir sebzeyi deniyorsun.
fn2827 Balim38 canım şaşırtmak gibi olmasın ama ben bu kuralı hiç uygulamadım.Allaha şükür bişeyde olmadı.ilk yoğurt ile başla sonra sebzelerden devam. Ben ne yedirirsem yedireyim mutlaka yanında yoğurt yediririm
Woman35 Benim anladığım 3 gün içinde alerji vs. Bişey yoksa 3. Gğnden sonra baika bişey veriyoruz yine 3 gğn kuralıyla eğer alerji vs. Olursa 3 gğn ara veriyoruz bişey yedirmiyoruz ek gıdaya dair
Balim38 fn2827 inan bende senin gibi düşündüm hatta diyorum ki kendi kendime önceden köylerde 3 gün kuralımı vardı 🤭 ama yinede insan korkuyor bebeğim 5 ay 10 günlük sizce ilk neyden başlamalıyım.
Eylul-09 Balim38 daha erken aslında, 180 günü doldurmuş olması gerekir diyor doktorlar sindirim sistemi açısından. Tabii karar yine sizin. Başlamak istiyorsanız ilk önce yoğurt 3 gün boyunca. Sonrasında sebze+yoğurt, en son meyveler.
fn2827 Balim38 ben sadece alarji ve gaz yapacak şeyleri vermiyorum.mesela çilek domates bakla yumurta beyazı tuz şeker gibi.ilk bir tatlı kaşığı yoğurt ve bir çorba kaşığı tuzsuz çorbayla başladım.kahvaltıda yarım cicibebe çeyrek yumurta sarısı ve bir dilimden az tuzsuz peynir verdim.sonrası geldi yavaş yavaş.kurallarla gidildiği zaman bebekler çok seçici oluyor bişey yemiyor. Ben böyle yaptım şimdi ne verirsem yiyiyor 9 buçuk aylık oldu.sadece şuna çok dikkat ettim her sofrada bizimle bir yedirdim. Hiç ayrı yedirmedim baka baka öğrendi.