iremceren Civciv222 1 yas aşısı ama asm lerde her dönem bulunmuyo o aşı 2 senedir sorın var o yzden 9 ayda istemişlerdir yaptırınca sorun olmaz ama 1 hafta 10 güne kızamık olmş gibi döküntü ateş yapar merak etmeyn
deniz-95 Civciv222 evet isteğe bağlı. Zorunlu değil. 12. ay aşısında da var aynı aşı. Suriyeliler kaynaklı kızamık arttığı için 9. aya da isteğe bağlı eklemişler.
Civciv222 Prenssesmom tekrar mı yapılıyor yaşında yoksa şimdi yaptırdık diyelim bı daha yapilmicak mi biliyormusunuz
Prenssesmom Civciv222 kusura bakmayın yeni gördüm yazdığınızı göçmenlerden dolayi ekstra doz olarak yapılıyor 9. Ayda.bize doktorumuz 1 yaşında zaten yapılacak dedi biz yaptırmadık
Yesillerdeneda Bir yaşındaki kkk aşısı artık dokuzuncu aya çekildi, göçmenler geldiği için artık salgın riski arttı. Önlem amaçlı Yani dokuzuncu ayda yapılan kızamık aşısı bir yaşında tekrar yapılmayacak, erkene çekildi sadece
Yesillerdeneda Nuraydmr aa öyle mi kusuruma bakmayın, benim aklımda yanlış kalmış. yorumumu silemedim.. Evet dokuzuncu aya eklenmiş bir doz daha. Bir yaşında tekrar olacak gözüküyor
Laren Civciv222 bugün aşı var diye gittim sağlık ocağına. Asi isteğe bagliymis çoğu kişi yaptırmıyor 1. Yaşta zaten aynı aşıyı yapicaz dedi bende o zaman bende yaptirmiyim dedim döndüm 🙄
Oldugugibibiri Civciv222 bu yeni bir bilgi. Ben de yeni öğrendim yeni eklenmiş ve bazı asmlerde yok. Bize mültecilerin kızamığa sebep olduğunu söylediler. Bu yüzden mutlaka yaptırın dediler. Çevremde de herkese söylüyorum bağlı olduğunuz ASm yapmıyorsa da yapan asmye götürün mutlaka
123Asli Civciv222 şehire göre hatta sağlık ocağından sağlık ocağına değişiyor bizde yapılmadi 9 ayda 1 yaşında yapıldı ☺️